Home » D:News » Un tablou de Monet, vândut cu aproape 35 de milioane de dolari la o licitație

Un tablou de Monet, vândut cu aproape 35 de milioane de dolari la o licitație

Un tablou de Monet, vândut cu aproape 35 de milioane de dolari la o licitație
Opera „Meules à Giverny” de Claude Monet. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 17.05.2024

Un Monet a fost vândut cu aproape 35 de milioane de dolari, a anunțat Sotheby’s, marcând un început solid al vânzărilor de artă de primăvară de la New York.

Atât Sotheby’s, cât și casa rivală de licitații Christie’s și-au lansat sezonul de primăvară. Deși piața globală de artă s-a temperat anul trecut, vânzările puternice de la Londra și Paris au stârnit optimism pentru 2024.

Tabloul „Meules a Giverny” de Claude Monet, pe care impresionistul francez l-a pictat în 1893, a fost adjudecat cu 34,8 milioane de dolari după un război al licitațiilor, conform AFP.

O artistă și-a doborât propriul record la licitație

Între timp, artista britanico-mexicană Leonora Carrington și-a doborât propriul record la licitație. Lucrarea „Les Distractions de Dagobert” s-a vândut cu 28,5 milioane de dolari.

Noul record o plasează pe Carrington printre primele cinci cele mai valoroase femei artiste la licitație, a declarat Sotheby’s – și printre primii patru artiști suprarealiști, „depășindu-i pe Max Ernst și Salvador Dali”.

Între timp, Christie’s a vândut în seara precedentă aproximativ 115 milioane de dolari în artă contemporană, inclusiv o pictură a lui Jean-Michel Basquiat pentru 32 de milioane de dolari.

La casa de licitații Phillips, tabloul lui Basquiat „Untitled (ELMAR)” s-a vândut cu 46,5 milioane de dolari.

Pe fondul războiului din Ucraina și a consecințelor acestuia – care a dus la o scădere a cumpărătorilor ruși – vânzările de artă la licitații la nivel mondial au scăzut anul trecut la 14,9 miliarde de dolari, față de 16 miliarde de dolari în 2022.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase