Home » D:News » Carcasa unei balene a apărut în mod misterios pe prova unei nave de croazieră

Carcasa unei balene a apărut în mod misterios pe prova unei nave de croazieră

Carcasa unei balene a apărut în mod misterios pe prova unei nave de croazieră
Foto: Shutterstock
Publicat: 11.05.2024

Resturile unei balene au fost descoperite pe prova unei nave de croazieră din New York. Nimeni nu știe cum a ajuns carcasa pe corpul navei. Carcasa are lungimea de peste 13 metri.

Descoperirea a fost făcută în timp ce nava se apropia de portul Brooklyn din New York, potrivit Reuters.

Cercetătorii independenți și oamenii de știință angajați de Guvern caută indicii pentru a afla cum a ajuns balena pe prova navei. Necropsia a arătat că este vorba despre o balenă sei femelă matură. Misterul este cu atât mai mare cu cât balena pe cale de dispariție se găsește de obicei în apele adânci, departe de uscat, a explicat Societatea pentru Conservarea Marină a Atlanticului.

Experții vor să afle dacă moartea balenei a survenit înainte sau după contactul acesteia cu nava. Incidentul ar putea fi anchetat și de autoritățile americane.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase