Colonii de pinguini imperiali, necunoscute până acum, au fost observate în noi imagini din satelit, potrivit AP.
Pinguinii imperiali (Aptenodytes forsteri), considerați „aproape amenințați” cu dispariția, sunt cei mai mari pinguini din lume. Aceștia își cresc puii în timpul iernii antarctice, pe plăci de gheață de mare înghețată. Dar dacă gheața se sparge înainte ca puii să se nască, majoritatea vor muri.
Cel puțin unii pinguini imperiali își mută coloniile pe măsură ce topirea gheții, cauzată de schimbările climatice, amenință zonele de reproducere, potrivit unei cercetări.
O colonie de pinguini de lângă Halley Bay pare să se fi mutat la aproximativ 30 de kilometri spre est, a declarat Peter Fretwell, cercetător la British Antarctic Survey. El a spus că condițiile instabile care au început în 2016 au făcut ca vechea locație să fie periculoasă.
„Pinguinii imperiali și-au luat asupra lor sarcina de a încerca să găsească gheață de mare mai stabilă”, a spus el.
Cele patru colonii nou descoperite probabil că existau de mulți ani, dar oamenii de știință nu le-au reperat anterior, a spus Fretwell. Acestea sunt în mare parte colonii mici, cu mai puțin de 1.000 de perechi de reproducere fiecare, a spus el. Oamenii de știință cunosc în prezent 66 de colonii de pinguini imperiali.
Coloniile recent descoperite nu schimbă foarte mult estimările generale ale populației – în prezent mai puțin de aproximativ 300.000 de perechi de reproducere – dar îi ajută pe oamenii de știință să înțeleagă unde s-ar putea muta pinguinii, a spus Fretwell.
Nu este clar dacă vreuna dintre coloniile recent identificate ar putea fi un grup desprins din alte colonii mai mari, a declarat Daniel Zitterbart, cercetător în domeniul pinguinilor la Woods Hole Oceanographic Institution, care nu a fost implicat în studiu. Dar este clar că locurile de reproducere sunt în schimbare, iar o lume tot mai caldă înseamnă că mai mulți „pinguini vor fi în mișcare”, a spus el.