Oamenii sunt mai fericiți atunci când mănâncă paste, arată un studiu din Italia
Un studiu realizat de cercetători italieni a stabilit că oamenii sunt mai fericiți atunci când mănâncă paste.
Un studiu italian realizat de „Behavior & Brain Lab” de la Universitatea de Limbi și Comunicare IULM, în colaborare cu Unione Italiana Food, a explorat științific mecanismele emoționale și neurofiziologice care stau la baza bucuriei trăite în timpul consumului de paste, potrivit Malta Daily.
Folosind metode neuro-științifice și de urmărire a creierului, similare cu cele folosite la detectoarele de minciuni, cercetătorii au examinat reacțiile emoționale la 40 de subiecți cu vârsta cuprinsă între 25 și 55 de ani, fără alergii alimentare.
Ce se întâmplă atunci când mâncăm paste?
Studiul a descoperit că în timpul consumului de paste declanșează o stare emoțional-cognitivă pozitivă puternică și de durată, comparabilă sau chiar depășind bucuria indusă de activitățile preferate, cum ar fi ascultarea muzicii sau urmărirea sportului.
Profesorul Vincenzo Russo, fondatorul Neuromarketing Behavior & Brain Lab IULM, afirmă că pastele și fericirea sunt inseparabile, actul de a gusta și a savura paste stimulând cele mai pozitive amintiri și emoții.
Pastele ne fac mai fericiți
Analizând obiceiurile de consum, studiul a constatat că indivizii asociază consumul de paste cu fericirea, împărtășirea în familie și prietenia. Aproximativ 40% dintre participanți au considerat pastele un aliment confortabil, iar 76% dintre respondenți au afirmat că consumul de paste îi face foarte fericiți.
Aceste descoperiri subliniază legătura emoțională profundă pe care oamenii o au cu pastele, explicând popularitatea lor de durată. Dincolo de tărâmul emoțional, literatura științifică susține impactul pozitiv al pastei asupra stării de spirit, atribuindu-l prezenței triptofanului și vitaminelor B, au mai stabilit cercetătorii.