Vă vine să credeți sau nu, tinerii de astăzi se arată mai dispuși să își întemeieze familii mai mici, renunțe la mașini și să devină vegani pentru a salva planeta.
Pe de altă parte, mulți spun că renunțarea la materialele plastice de unică folosință și cultivarea câtorva plante în plus ar putea fi un pas prea îndrăzneț.
Asta arată într-un sondaj realizat în șapte țări din Europa, care arată că tinerii sunt mai dispuși decât generațiile mai în vârstă să facă schimbări majore în stilul de viață pentru a contribui la combaterea crizei climatice.
În aceeași cercetare, ei se arată mai puțin convinși de gesturile mai mici, notează The Guardian.
Sondajul, realizat în luna august a acestui an în Marea Britanie, Danemarca, Franța, Germania, Italia, Spania și în Suedia, a arătat, de asemenea, că o mare parte din tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani consideră că preocupările economice i-ar putea descuraja să își întemeieze o familie.
Întrebați despre sacrificiile pe care ar fi dispuși să le facă pentru a contribui la combaterea încălzirii globale, 28% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani și 30% dintre cei cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani au declarat că ar fi dispuși – sau că plănuiesc deja – să aibă mai puțini copii decât și-ar dori.
Totodată, generațiile mai tinere s-au arătat mai predispuse să adopte alte schimbări semnificative în stilul de viață decât respondenții mai în vârstă. Tinerii au răspuns că pot să renunțe la mașini: 54% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani au spus că vor merge pe jos, vor alege cu bicicleta sau vor folosi transportul în comun, spre deosebire de 45% dintre persoanele cu vârsta de peste 65 de ani. De asemenea, 41% dintre aceștia ar trece la o mașină electrică, față de 21% dintre persoanele de peste 65 de ani.
Totuși, doar 21% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani au declarat că sunt dispuși să elimine complet carnea și lactatele din alimentația lor sau că au făcut-o deja – aceasta este totuși o proporție semnificativ mai mare decât în cazul grupelor de respondenți mai în vârstă (17% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 55 și 64 de ani și 13% dintre persoanele de peste 65 de ani).
Indiferent de vârstă sau de țară, sondajul a arătat că europenii sunt de părere că instituțiile de la nivelul Uniunii Europene ar trebui să ia decizii cu privire la modul în care să fie abordată criza climatică într-un mod unitar, decât ca fiecare țară să ia decizii în mod independent.
Un „diavol de praf” uriaș, filmat de roverul Perseverance pe planeta Marte
O planetă din fier pur, de mărimea Pământului, orbitează o stea din apropiere
Lumini misterioase au fost observate pe Venus de toate misiunile care au vizitat până acum planeta
Posibile semne de viață descoperite pe o exoplanetă la 120 de ani-lumină distanță de Pământ