Reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor (Romsilva) au publicat recent o filmare cu un cerb surprins într-o „mică pauză de răcorire” într-o pădure din Munții Rodnei.
„O mică pauză de răcorire pentru un cerb frumos în perioada boncănitului într-o pădure a Parcului Național Munții Rodnei, momentul fiind surprins de o cameră de monitorizare a faunei instalată de către specialiștii Romsilva din cadrul administrației parcului național”, au transmis reprezentanții Romsilva pe o rețea de socializare online.
„În această perioadă a anului are loc perioada de împerechere, numită și boncănitul cerbului. În timpul boncănitului, cerbii își anunță prezența prin mugete puternice, prin care încearcă să-și intimideze adversarii, intensitatea mugetelor fiind și un indiciu al poziției masculului în ierarhie”, au continuat reprezentanții Romsilva.
„Cerbii se luptă între ei, în perioada boncănitului, folosindu-și coarnele puternice, dezvoltate de-a lungul verii, asigurându-și supremația asupra cârdurilor de ciute”, mai arată mesajul Romsilva.
Pădurile din Parcul Național Munții Rodnei asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște, necesare unui habitat sănătos.
Parcul Național Munții Rodnei, unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor (Romsilva) , este al doilea parc național din țară ca suprafață, cu peste 47.000 de hectare, fiind situat în partea de nord a țării, în județele Maramureș și Bistrița-Năsăud.