Un nou studiu a examinat impactul schimbărilor climatice asupra calității și cantității hameiului, un ingredient cheie în fabricarea berii. Cercetătorii au descoperit că scăderea calității berii ar putea fi posibilă până în 2050.
Cercetătorii au prognozat o scădere cu 4% până la 18% a randamentului de hamei și o scădere cu 20% până la 31% a conținutul alfa în următorii 27 de ani.
Potrivit studiului, hameiul este crucial pentru industria berii, în special la sfârșitul verii. Cercetarea s-a concentrat pe date din 1970 până în 2050 în 90% din zonele de creștere a hameiului din lume, în principal în Germania, Republica Cehă și Slovenia.
Oamenii de știință au descoperit că schimbările climatice determină scăderea calității berii prin coacerea hameiului cu aproximativ 20 de zile mai devreme, comparativ cu perioada dinainte de anul 1994.
Această schimbare a dus la o reducere a producției de hamei în fiecare an. Conținutul alfa, un alt ingredient esențial pentru fabricarea berii, a înregistrat o scădere de aproximativ 0,6% atunci când se compară datele de dinainte și de după 1994. Aceste schimbări indică impactul schimbărilor climatice asupra calității și randamentului hameiului.
„Băutorii de bere vor vedea cu siguranță schimbările climatice, fie în preț, fie în calitate. Acest lucru pare a fi inevitabil din datele noastre”, a declarat Miroslav Trnka, cercetător la Institutul de Cercetare a Schimbării Globale din cadrul Academiei Cehe de Științe și coautor al studiului.
În plus, cercetarea a arătat că o scădere semnificativă a producției și a calității hameiului până în 2050 ar putea fi o amenințare pentru industria berii globale, scrie Interesting Engineering.
Pentru a aborda această problemă, studiul a sfătuit executarea de măsuri urgente pentru adaptarea la aceste condiții în schimbare și asigurarea viitorului sectorului berii. Studiul îi evidențiază abordarea, combinând date meteorologice și modele pentru a analiza modul în care schimbările climatice simulează hameiul european din 1970 până în 2050. Această perioadă înregistrează o creștere a temperaturii cu 1,4 grade Celsius și o scădere a precipitațiilor cu 24 mm.
Andreas Auernhammer, un cultivator de hamei din Spalt, sudul Germaniei, a spus că precipitațiile totale din câmpurile sale s-au schimbat puțin, dar că acum „ploaia nu vine la momentul potrivit”.
Cultivatorul de hamei a conceput un sistem de irigare pentru a hrăni hameiul în momente cruciale, afirmând că „Am avea mari probleme dacă nu l-am putea uda”.
„Cultivatorii de hamei vor trebui să facă eforturi suplimentare pentru a se asigura că vor obține aceeași calitate ca astăzi, ceea ce probabil va însemna o nevoie de investiții mai mari doar pentru a menține nivelul actual al produsului”, a declarat Trnka.
Studiul a fost publicat în revista Nature Communications.
Oceanele lumii și-au schimbat culoarea din cauza schimbărilor climatice
Oamenii de știință explică ce s-ar întâmpla dacă stratul de ozon ar dispărea