Discuțiile dintre sindicatul actorilor de la Hollywood și studiourile de film și televiziune (AMPTP) au fost suspendate temporar, după ce părțile nu au reușit să ajungă la un acord.
Într-o declarație, Asociaţia producătorilor de film şi televiziune (AMPTP) a acuzat actorii că au făcut cereri excesive, inclusiv pentru o parte din veniturile obținute din spectacolele de succes difuzate în streaming, notează AFP.
Șefii unor studiouri precum Disney și Netflix se întâlneau periodic, începând de săptămâna trecută, cu negociatorii Sindicatului actorilor (SAG-AFTRA), ai cărui membri au părăsit platourile de filmare și televiziune în luna iulie.
Dar, într-o declarație, Asociaţia producătorilor de film şi televiziune (AMPTP) a declarat că discuțiile s-au oprit și vor fi suspendate temporar.
„După conversații semnificative, este clar că diferența dintre AMPTP și SAG-AFTRA este prea mare, iar negocierile nu ne mai duc într-o direcție productivă”, a declarat AMPTP.
Luna trecută, AMPTP a ajuns la un acord cu scenariștii de la Hollywood, punând capăt grevei îndelungate, astfel că a crescut optimismul că în curând s-ar putea ajunge la un acord și cu actorii.
Chiar dacă scenariștii s-au întors acum la lucru, majoritatea producțiilor cinematografice și de televiziune nu pot fi reluate până când nu sunt rezolvate revendicările SAG-AFTRA, ceea ce costă industria de divertisment și pe lucrătorii săi milioane de dolari în fiecare zi.
În declarați, AMPTP a acuzat actorii că au făcut cereri excesive, inclusiv pentru o parte din veniturile obținute din spectacolele de succes difuzate în streaming, care, „doar una singură, ar costa mai mult de 800 de milioane de dolari pe an”.
Studiourile au descris acest lucru ca fiind o „povară economică nesustenabilă”.
De asemenea, au acuzat SAG-AFTRA că a respins creșterile salariale paralele care au fost acceptate de sindicatele scenariștilor și regizorilor la începutul acestui an.
„Sperăm că SAG-AFTRA se va răzgândi și va reveni la negocieri productive în curând”, au declarat studiourile.
SAG-AFTRA nu a făcut comentarii până acum.
La fel ca scenariștii, actorii au cerut îmbunătățirea salariilor, o mai mare transparență în ceea ce privește profiturile obținute din emisiunile de succes difuzate în streaming și protecții împotriva utilizării tehnologiilor de inteligență artificială (AI).
Actorii se tem că inteligența artificială ar putea fi folosită pentru a le clona vocile și înfățișările și a le reutiliza în permanență fără compensații sau consimțământ.