A început bătălia legală pentru moștenirea lăsată de Aretha Franklin
A început bătălia legală între copiii Arethei Franklin pentru moștenire. Au fost găsite două testamente din 2010 și 2014.
Atunci când regina muzicii soul a murit de cancer pancreatic, în august 2018, s-a crezut că nu a lăsat niciun testament, dar 9 luni mai târziu au fost găsite două documente scrise de mână: unul într-un dulap încuiat și celălalt sub o pernă în casa ei de la periferia orașului Detroit, Michigan.
Procesul pentru a stabili care dintre acte reprezintă testamentul artistului a început luni, iar jurații vor decide în decurs de o săptămână. Un juriu format din 6 persoane de la Oakland County Probate Court va audia martori, inclusiv copiii lui Franklin, nepoata Sabrina Owens și un expert în scrisul de mână, notează BBC.
Copiii artistei, singurii moștenitori ai drepturilor de autor
În afară de câteva diferențe, ambele documente îi consideră pe copiii artistei drept singurii moștenitori ai drepturilor de autor ale acesteia. Ambele documentele sunt scrise de mână și greu de descifrat, dar în Michigan acest lucru nu invalidează testamentul.
Theodore White II, al treilea fiu al reginei muzicii soul, susține că singurul testament este cel din 2010, care îl numește unic reprezentant al averii mamei sale alături de o nepoată, în timp ce Kecalf și Edward Franklin, al doilea și al patrulea fiu al vedetei, vor ca versiunea din 2014 să prevaleze.
Câștigătoare a 18 premii Grammy
În acele documente, Kecalf este cel care este numit co-executor al testamentului și care moștenește, alături de nepoții săi, conacul mamei sale, o reședință de 1,2 milioane de dolari.
Câștigătoare a 18 premii Grammy, Aretha Franklin a înregistrat zeci de melodii de top și a fost prima femeie inclusă în Rock & Roll Hall of Fame.
Dar cântăreața cunoscută pentru hituri precum Think, I Say a Little Prayer și Respect era foarte discretă în ceea ce privește finanțele sale și se spune că nu a vrut să întocmească un testament oficial, în ciuda anilor de sănătate precară.
Când a murit la vârsta de 76 de ani, lipsa unui testament a însemnat că bunurile sale – inclusiv casele, mașinile, blănurile și bijuteriile – urmau să fie împărțite în mod egal între cei patru fii ai săi.