Rămășițe umane și cabluri încâlcite: Ce a fost recuperat din interiorul submersibilului Titan?
Rămășițe umane ar fi fost recuperate din interiorul resturilor de la submersibilul Titan, cel care a suferit „o implozie catastrofală” în drum spre epava Titanicului la începutul lunii iunie, a transmis Paza de Coastă a Statelor Unite ale Americii.
Paza de Coastă va transporta dovezile recuperate din Atlanticul de Nord într-un port american în care profesioniștii medicali vor efectua o analiză asupra rămășițelor, au adăugat oficialii.
„Dovezile vor oferi investigatorilor din mai multe jurisdicții indicii cruciale despre cauza tragediei. Există încă o cantitate enormă de muncă ce trebuie parcursă pentru a înțelege factorii care au dus la pierderea catastrofală a lui Titan și pentru a ne asigura că o astfel de tragedie nu se mai întâmplă”, a spus Jason Neubauer, oficial în cadrul Consiliului Marin de Investigații, citat de The Guardian.
Bucăți din submersibilul strivit au fost aduse la țărm
Vestea a venit la aproape o săptămână după ce autoritățile au anunțat că au găsit epava submersibilului, care a dispărut în timp ce încerca să ajungă la epava Titanicului la aproape 4.000 de metri adâncime, în urma unui efort internațional de căutare și salvare. Cei cinci pasageri de la bordul submersibilului au fost probabil uciși pe loc în „implozia catastrofală”, a transmis Paza de Coastă.
Bucăți din vasul strivit au fost aduse la țărm în Newfoundland, Canada, în dimineața zilei de miercuri, 28 iunie, dovezi despre care oficialii au spus că îi vor ajuta să afle cum s-a întâmplat tragedia și să răspundă la întrebări despre designul experimental al navei, standardele de siguranță și absența certificării.
Experții din industrie au pus la îndoială reputația OceanGate
Bucăți mari de metal au fost aduse la bordul navei canadiene Horizon Arctic. Cabluri încâlcite și alte obiecte cel mai probabil implicate în mecanica submersibilului de 6,7 metri s-au numărat printre resturile recuperate de la navă.
Titan a fost lansat în data de 18 iunie și a pierdut contactul cu suprafața după o oră și 45 de minute.
Recuperarea resturilor a fost o parte esențială a investigației pentru a stabili ce s-a întâmplat. Experții din industrie au pus la îndoială designul navei și reputația OceanGate, compania americană ce opera submersibilul.
Vă mai recomandăm să citiți și:
Pisces III: Povestea cu final fericit ce poate oferi speranță pentru submersibilul OceanGate