Rămășițele submersibilului Titan, recuperate după „implozia catastrofală” din adâncurile Atlanticului
Rămășițele submersibilului Titan au fost văzute pentru prima oară, la mai bine de o săptămână după ce a suferit o implozie catastrofală în adâncurile Atlanticului.
Tot ce-a mai rămas din submersibilul Titan al companiei OceanGate a fost adus la țărm cu ajutorul roboților operați de la distanță. Paza de Coastă a Statelor Unite continuă operațiunile de recuperare, după implozia catastrofală în urma căreia au murit cinci oameni.
Resturile submersibilului Titan au fost văzute pentru prima oară după ce Paza de Coastă americană a anunțat în data de 23 iunie că vehiculele operate de la distanță (ROV) au găsit „un câmp cu resturi” la aproximativ 500 de metri depărtare de epava Titanicului, la aproape 4.000 de metri adâncime în Atlantic.
Fotografiile arată câteva fragmente din submersibil
Pelagic Research Services, compania care operează ROV-urile ce au făcut posibilă descoperirea resturilor, a transmis că echipele sale au finalizat cu succes operațiunile offshore, iar acum a fost demarat procesul de „demobilizare”, potrivit The Independent.
Fotografiile surprinse par să arate câteva fragmente din submersibil în timp ce sunt preluate de pe navele Sycamore și Horizon Arctic, odată ajunse în portul din St John’s, Newfoundland. Paza de Coastă nu a oferit detalii suplimentare până la momentul publicării acestui articol.
Cinci pasageri la bordul submersibilului Titan
Directorul executiv al companiei OceanGate, Stockton Rush, miliardarul britanic Hamish Harding, renumitul scafandru francez Paul-Henri Nargeolet și afaceristul pakistanez Shahzada Dawood și fiul său de 19 ani Suleman erau toți la bordul submersibilului Titan atunci când vasul a suferit o implozie. Vasul era în drum spre epava Titanicului.
Submersibilul a pierdut contactul cu nava Polar Prince la doar o oră și 45 de minute de la începerea expediției în adâncurile Oceanului Atlantic în data de 18 iunie. A urmat apoi o misiune de căutare și recuperare de patru zile.
Autoritățile americane, canadiene și franceze au acoperit o suprafață impresionantă, atât din aer, cât și de pe mare, în speranța că vor găsi submersibilul, înainte ca vestea tragică să fie anunțată în data de 23 de iunie.
Vă mai recomandăm să citiți și:
Pisces III: Povestea cu final fericit ce poate oferi speranță pentru submersibilul OceanGate