„Modul Elon” face mașinile Tesla și mai periculoase
Un hacker anonim susține că a descoperit un mod ascuns, poreclit „Modul Elon”, în codul vehiculelor Tesla echipate cu versiunea beta a software-ului Full Self-Driving (FSD), mod despre care se presupune că permite condusul complet autonom.
Hackerul, care folosește numele online de „greentheonly” (sau „Green”, pe scurt), numește funcția secretă de conducere „Modul Elon”, dar Tesla o numește altfel, după cum a clarificat hackerul mai târziu.
Descoperirile hackerului, detaliate în mai multe discuții de pe Twitter, ar putea sugera viitoarele noi funcții de asistență pentru șofer care ar putea cu adevărat să depășească limitele a ceea ce este sigur, în ciuda preocupărilor de siguranță larg răspândite cu privire la FSD și a proceselor judiciare aflate în desfășurare.
Dar trebuie remarcat faptul că încă nu este clar de ce există acest mod sau dacă Tesla intenționează vreodată să-l facă disponibil la scară largă.
Ce modificări aduce „Modul Elon” mașinilor Tesla?
Atunci când este activat, noul mod introduce schimbări vizibile în modul în care se comportă pe drum o mașină Tesla care rulează Full Self-Driving, potrivit lui Green. În primul rând, nu necesită atenția activă a șoferului.
Funcția de asistență la condus, cu un nume care induce în eroare și care costă 15.000 de d0lari, nu le permite de fapt mașinilor Tesla să se conducă singure. În mod periodic, șoferii trebuie să miște volanul sau să rămână cu ochii pe drum pentru a-și confirma vigilența, explică Futurism.
Clienții enervați au spus despre această caracteristică de siguranță că este o „cicăleală”; se pare că acest mod secret o elimină în întregime.
Green a încărcat imagini cu „Elon Mode” în acțiune, intitulate „Look ma, no nags”, care arată o mașină Tesla care se deplasează pe autostradă fără limitele de vigilență.
Mașina devine mai puțin eficientă
Aceasta nu este însă singura diferență. Green a observat că mașina rula mai puțin eficient, notând într-o discuție amplă că vehiculul încetinea în mod neașteptat și schimba aleatoriu benzile.
„Aș plănui o sosire întârziată cât mai des posibil” și aș ignora „deficiențele actuale foarte enervante”, a scris hackerul.
Proprietarii de Tesla ar putea să fie nerăbdători să pună mâna pe această versiune de FSD, dar este imposibil să treci cu vederea pericolele prezentate de această versiune care elimină complet puțina implicare umană pe care o necesită versiunile sale disponibile la scară largă.
Cât de curând vom putea avea o mașină cu adevărat autonomă?
Compania Tesla este deja afectată de controverse și investigații privind siguranța caracteristicii și marketingul înșelător. În mod anecdotic, mulți șoferi au raportat accidente cauzate de sistem. Videoclipurile cu aceștia circulă adesea online.
În ciuda acestor preocupări majore, Musk și-a reafirmat promisiunea de a oferi o actualizare FSD fără „sâcâială”, iar „Modul Elon” ar putea fi forma sa în curs de dezvoltare.
Deocamdată nu există nicio modalitate de a ști câte Tesla ar putea avea deja acest mod, a spus Green, „dacă nu lucrezi la Tesla sau dacă nu ai acces la bazele de date relevante ale companiei”.
Vă recomandăm să citiți și:
Elon Musk a pus ochii pe o planetă aflată la 4 ani-lumină de Pământ
Un filmuleț îl arată pe Elon Musk dansând la o petrecere în Mexic
Elon Musk amenință că va da în judecată Microsoft
Elon Musk este din nou cel mai bogat om din lume. La cât i-a crescut averea?