Șapte situri din Marea Britanie candidează pentru a fi incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO, iar candidaturile sunt sprijinite de autorități.
Statutul de Patrimoniu Mondial UNESCO este destinat locurilor care au „o valoare universală excepțională pentru umanitate” și care ar trebui „protejate pentru ca generațiile viitoare să le aprecieze și să se bucure de ele”.
Șapte situri au primit sprijinul Guvernului britanic pentru a fi incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO, potrivit Sky News. În prezent, Marea Britanie are 33 de astfel de locuri.
Cele șapte situri care candidează sunt din diferite regiuni. Este voba despre centrul istoric al orașului York, Parcul Birkenhead deschis în 1847 și un model de planificare municipală preluat și de Central Park din New York, așezările antice cunoscute sub numele Zenitul din Shetland și Biserica Gracehill din Irlanda de Nord.
Pe listă mai sunt Calea de zbor a Atlanticului de Est, care este o rută a păsărilor migratoare care traversează Europa de Vest, parcurile marine și zonele protejate din Little Cayman, în teritoriul britanic de peste mări al Insulelor Cayman și The Flow Country, o zonă din nordul Scoției.
Printre locurile deja recunoscute din lume se numără piramidele din Egipt, Marea Barieră de Corali din Australia, Insulele Galapagos din Ecuador, Taj Mahal din India, Marele Canion din SUA și Acropolele din Grecia.