Funcția Timelapse a Google a fost actualizată cu noi date care cuprind doi ani de schimbări, potrivit unui anunț recent făcut de gigantul tehnologic. Earth Timelapse este o funcție fascinantă care ne permite să vedem cum s-a schimbat planeta noastră de-a lungul timpului. Este un instrument creat de Google Earth, care folosește imagini din satelit, astfel încât să arate cum s-au schimbat diverse locații în timp.
Recent, Google a anunțat o actualizare majoră pentru funcția Google Timelapse, adăugând date care cuprind doi ani de transformări.
Noua actualizare a Google Earth Timelapse cuprinde petabiți de date noi, care acoperă anii 1984-2020. Iar de curând au fost adăugate date din 2020 până în 2022. Acest lucru înseamnă că utilizatorii pot vedea cum s-a schimbat lumea în ultimii ani, inclusiv efectele schimbărilor climatice, ale urbanizării și ale dezastrelor naturale, potrivit Interesting Engineering.
Pe lângă colectarea de informații valoroase, eforturile Google de colectare a datelor au dus la crearea unor imagini impresionante prin intermediul unor funcții precum Immersive View și Street View. Astfel, putem vedea cum au crescut și s-au dezvoltat orașele, cum s-au topit ghețarii și cum au fost distruse pădurile. Oamenii de știință îl folosesc pentru a studia schimbările climatice și impactul activității umane asupra planetei.
Funcția Timelapse este disponibilă pe Google Earth, care poate fi accesat printr-un browser web sau descărcată ca aplicație pentru dispozitivele Android și iOS. Funcția le permite utilizatorilor să mărească sau să reducă imaginea unor locații specifice, să vadă schimbările din peisaj din diferite unghiuri și chiar să împărtășească vederile preferate cu alte persoane.
Potrivit Google, funcția Timelapse a fost creată pentru „a crește gradul de conștientizare a publicului cu privire la impactul schimbărilor climatice, al urbanizării și al defrișărilor”. Compania a încheiat parteneriate cu mai multe organizații, printre care NASA, programul Landsat al US Geological Survey și sateliții Sentinel ai ESA.
Dacă te interesează mai mult să vezi locuri frumoase din întreaga lume, Google a adunat peste 800 de cadre din 300 de locații diferite. Aceste cadre pot fi vizualizate pe YouTube în 2D și 3D, iar Google permite utilizatorilor chiar și să descarce clipuri individuale.
Încă o țară interzice TikTok pe dispozitivele guvernamentale
Aplicațiile pancreasului artificial. Ce oferă această tehnologie de domeniul SF?
Google a anunțat că lucrează la competitorul lui ChatGPT, un chatbot numit „Bard”
Imagini fără precedent cu apa de la suprafața Pământului, surprinse de satelitul SWOT