Bigfoot a fost „descoperit” de sute de ori de-a lungul anilor. De obicei, se dovedește a fi un om într-un costum de gorilă sau un urs. Însă celebra filmare cu Bigfoot din 1967 încă și-a păstrat misterul.
În celebra filmare cu Bigfoot cunoscută drept filmul Patterson-Gimlin, o figură se plimbă prin Six Rivers National Forest din SUA, întorcându-se pentru scurt timp pentru a privi către o cameră care filmează cu o viteză nedeterminată.
Roger Patterson și Robert Gimlin sunt cei care au făcut filmarea, susținând că pe 20 octombrie 1967 au dat peste silueta păroasă ghemuită lângă Bluff Creek. Cei doi spun că au urmărit creatura înainte de a o filma mergând și întorcându-se pentru a privi camera.
Deși în mare măsură respinsă de comunitatea științifică drept o farsă, filmarea este încă populară printre fanii Bigfoot. Stabilizarea filmării ne-ar putea face să ne întrebăm de ce, având în vedere că, fără tremuratul camerei, este practic imposibil de făcut diferența față de o persoană care merge într-un costum ce seamănă cu o maimuță.
Nu este prima dată când videoclipul este supus unui asemenea control. În 1999, un cercetător (care crede în Sasquatch, în general) a susținut că a găsit un fel de dispozitiv de fixare pe talia creaturii, după ce a mărit cadre ale filmării folosind un fotocopiator, menționează IFL Science.
„Atunci când tipul în costum s-a întors să se uite la aparatul de fotografiat, probabil că (dispozitivul) s-a desprins și a atârnat de blană”, a declarat Cliff Crook, care încă mai credea în Sasquatch după ce a stabilit că această înregistrare este falsă, în 1999. „Este o păcăleală. De ce ar purta Bigfoot o curea?”, a concluzionat Crook.
Mai multe studii științifice despre presupuși Bigfoot includ analiza firelor de păr despre care diverși oameni au pretins că sunt luate de la un Sasquatch. Acestea s-au dovedit a fi în principal de la urși, alte animale cunoscute și de la câini.
Ne apropiem de sfârșitul inflației?
Statele Uniunii Europene au decis interzicerea mașinilor cu motoare cu ardere internă
Cercetătorii au calculat cât de repede s-ar putea topi calota glaciară din Groenlanda
De ce mii de voluntari s-au oferit să transcrie notițele savantului care a inspirat „Frankenstein”?