Autoritățile din Franța au decis să interzică pescuitul în Golful Biscaya, deoarece delfinii din Atlantic sunt în pericol de dispariție.
Oamenii de știință estimează că în jur de 10.000 de delfini și marsuini sunt uciși în fiecare an în apele din largul coastei vestice a Franței, în timp ce ecologiștii cred că unele forme de viață marină sunt pe cale de dispariție, potrivit Sky News.
Guvernul francez este obligat să interzică pescuitul în zonele de coastă din vest, pe fondul temerilor că delfinul comun este în „pericol serios” de dispariție.
Institutul Oceanografic Pelagis a estimat că aproape 1.000 de delfini au murit pe coasta atlantică a țării în această iarnă din cauza „capturării accidentale în timpul pescuitului”.
Consiliul de Stat francez a acordat oficialilor guvernamentali șase luni pentru a interzice pescuitul în unele părți ale Golfului Biscaya și pentru a proteja mai bine delfinii.
Oamenii de știință estimează că aproximativ 10.000 de delfini sunt uciși în fiecare an numai în zona maritimă din vestul Franței. Decesele sunt în mare parte cauzate de pescuitul industrial.
Experții au mai aflat că delfinii și-au schimbat modelele de reproducere pentru a naște mai repede, o schimbare care apare înainte de dispariția unei specii.