Biserica Angliei încearcă să decidă dacă Dumnezeu are pronume de gen neutru
Biserica Angliei încearcă să decidă dacă Dumnezeu trebuie să fie în continuare „el”. Deși vestea a stârnit indignare în tabloidele britanice, ideea unui „Dumnezeu de gen neutru” nu este cu totul nouă.
Biserica Angliei a transmis că va lansa o comisie în câteva luni, care va investiga ideea de a folosi termeni neutri de gen pentru a face referire la Dumnezeu. Orice fel de modificări sugerate protocolului oficial vor trebui aprobate de sinod, Consiliul de Decizie al Bisericii, potrivit IFL Science.
Preoții conservatori s-au arătat îngrijorați cu privire la subiect, considerând că orice modificare a pronumelui ar putea schimba drastic sensul din spatele unora dintre povești.
Limbajul uman este prea limitat pentru a descrie divinitatea
Cu toate acestea, o astfel de dezbatere nu este o una nouă. Arhiepiscopul de Canterbury, liderul Bisericii Anglicane, a sugerat anterior că El nu ar trebui văzut ca o figură masculină, argumentând că limbajul uman este prea limitat pentru a-L descrie pe Dumnezeu.
„Dumnezeu nu este un tată în exact același fel în care un om este tată. Nu este bărbat sau femeie. Dumnezeu nu poate fi definit”, a spus Arhiepiscopul de Canterbury în 2018.
Doar o legislație extinsă ar putea permite modificări
Biserica Catolică, adesea cunoscută pentru atitudinile sale conservative cu privire la sex și gen, abordează, de asemenea, problema cu deschidere.
În învățăturile reprezentanților Bisericii Catolice, aceștia argumentează: „El nu este nici bărbat, nici femeie. El este Dumnezeu. El transcende paternitatea și maternitatea umană”.
„Asta nu este ceva nou. Creștinii au recunoscut încă din timpuri străvechi că nu este nici bărbat, nici femeie, însă varietatea modurilor de adresare și descriere găsită în Scriptură nu a fost mereu reflectată în închinarea noastră. Nu există niciun plan de a aboli sau revizui în mod substanțial liturghiile autorizate în prezent, și nicio astfel de modificare nu ar putea fi făcută fără o legislație extinsă”, a declarat un purtător de cuvânt al Bisericii Anglicane.
Vă mai recomandăm și:
Ce legătura există între atașamentul față de Dumnezeu și suferința psihologică?
Cum l-a împiedicat biserica pe Goethe să devină jurist
Patriarhul Kirill, aspru criticat de Papa Francisc: „Dumnezeu nu susține războiul”