O broască de trestie de zahăr, găsită în Australia, a șocat autoritățile
Autoritățile din Australia au găsit o broască de trestie de zahăr atât de mare încât inițial au crezut că nu este reală.
Specimenul gigantic este de șase ori mai mare decât o broască medie, cântărește 2,7 kg și ar putea doborî un record mondial. Supranumit „Toadzilla” , animalul a fost plasat rapid într-un recipient și scos din sălbăticie.
Broaștele au fost introduse pentru prima dată în Australia în 1935 și sunt unul dintre cei mai mari dăunători ai țării; acum, populația de broaște din Australia este estimată la peste 2 miliarde, potrivit BBC.
Atunci când gardianul de parc Kylee Gray a văzut prima dată amfibianul masiv în timp ce patrula în Queensland, nu a crezut că animalul este real.
O broască de trestie de zahăr din Australia ar putea depăși recordurile
„Nu am văzut niciodată ceva atât de mare. Părea aproape ca o minge de fotbal cu picioare. Am numit-o Toadzilla”, a spus ea pentru Australian Broadcasting Corporation.
Echipa ei a capturat rapid această broască de trestie de zahăr, despre care se crede că este o femelă, și s-a întors la bază pentru a o cântări. Știau că va fi grea, dar au fost surprinși să descopere că ar putea stabili un nou record mondial.
Actualul record mondial Guinness pentru cea mai mare broască râioasă, 2,65 kg, a fost stabilit de o broască râioasă din Suedia, numită Prinsen, în 1991. Gray spune că acest specimen uriaș probabil a crescut cu o dietă de insecte, reptile și mamifere mici.
Această specie este una dăunătoare
„O broască de asemenea dimensiuni va mânca orice îi poate încăpea în gură”, a spus ea. Broaștele râioase nu au prădători naturali în Australia, iar speciile otrăvitoare au făcut ravagii în populațiile de animale native.
Gray nu știe cu siguranță câți ani are Toadzilla; specia poate trăi până la 15 ani în sălbăticie, dar Gray crede că „trăiește de mult timp”.
Toadzilla a fost eutanasiată de atunci, așa cum prevăd practicile obișnuite în Australia pentru dăunători, și va fi donată Muzeului Queensland.
Vă recomandăm să citiți și:
Securitatea cibernetică în 2023. La ce să fim atenți atunci când navigăm pe Internet?
Anul 2022, al treilea cel mai călduros din istoria măsurătorilor meteorologice din România
Cât au cheltuit românii pe vacanțe în 2022?
Microsoft vrea să renunțe la mii de angajați. Cine ar pleca primii?