Populația de castori de Ucraina ar putea avea un rol defensiv în eventualitatea unui atac rusesc
Castorii ar putea contribui la apărarea Ucrainei în fața atacurilor rusești. Spre deosebire de alți ani, ucrainenii nu le-au mai dărâmat barajele și astfel numeroase zone au fost inundate ceea ce reprezintă o piedică naturală în calea rușilor.
În jurul graniței dintre Ucraina și Belarus, există kilometri întregi cu noroi gros și câmpuri înecate de apă. Asta în urma unei ierni mai blânde decât în mod obișnuit care, potrivit specialiștilor, a creat condiții ideale pentru ucraineni pentru a-și apăra țara.
Oficialii ucraineni au avertizat că ar putea avea loc o nouă ofensivă a rușilor de pe teritoriul vecinului Belarus, care să se îndrepte spre teritoriul nordic al Ucrainei.
Populația de castori din Ucraina se transformă în apărători
O unitate din Volyn, care apără zona, se antrenează pentru un eventual atac al rușilor.
„Pe propriul teritoriu, totul te va ajuta să îl aperi, peisajul, o mulțime de râuri, care au ieșit din matcă anul acesta”, a declarat Viktor Rokun, unul dintre comandanții bunității militare.
Purtătorul de cuvânt al unității, Serhiy Khominskyi, a dezvăluit faptul că ucrainenii au un aliat neașteptat: populația locală de castori.
„Când își construiesc barajele, în mod normal, oamenii le distrug, dar nu au făcut-o anul acesta din cauza războiului, așa că acum este apă peste tot”, a spus el.
Cursurile de apă, o eventuală dificultate în cursul unui atac
Analistul Konrad Muzyka susține că, deși o acumulare de trupe rusești ar fi fost observată în Belarus, un atac în nord-vestul Ucrainei dinspre Belarus s-ar confrunta cu dificultăți enorme.
„Este un loc oribil pentru a desfășura o operațiune ofensivă. Sunt multe cursuri de apă acolo, foarte puține drumuri”, a precizat specialistul.