„Invazia” mistreților îi face pe oficialii italieni să „dezlănțuie” vânătorii
Lobby-ul fermierilor salută mișcarea coaliției de dreapta a lui Giorgia Meloni, susținând că „invazia” mistreților aduce animalele „din ce în ce mai aproape” de case.
Coaliția de dreapta din Italia, aflată la guvernare, urmează să relaxeze regulile de vânătoare pentru a face față a ceea ce lobby-ul agricol al țării a numit „invazia” mistreților.
Mistreții sunt o apariție obișnuită în mediul rural, dar au fost observați recent și în părțile centrale ale Romei, atrași de containerele de gunoi care se revarsă în Orașul Etern.
„Invazia” mistreților ar putea duce la schimbarea legilor din Italia
Într-o schimbare susținută de partidul Frații Italiei al premierului Giorgia Meloni, capturarea și sacrificarea animalelor sălbatice va fi permisă în zonele urbane și protejate, scrie The Guardian.
La campaniile de vânătoare pot participa polițiști locali și regionali, precum și poliția forestieră națională și vânătorii privați autorizați.
Măsura este cuprinsă într-un amendament la proiectul de buget pentru anul 2023, văzut de Reuters pe 21 decembrie. Bugetul urmează să fie aprobat înainte de sfârșitul anului 2022.
De asemenea, amendamentul prevede că animalele sălbatice vânate pot fi consumate, cu condiția ca autoritățile sanitare să le considere sigure pentru consumul uman.
Cum văd partidele din țară această măsură?
Asociația de lobby a fermierilor, Coldiretti, a salutat reforma, declarând că este foarte necesară, „Italia fiind invadată de 2,3 milioane de mistreți în orașe și în mediul rural”.
Mistreții veneau „din ce în ce mai aproape” de case, școli și parcuri, distrugeau culturile, atacau animalele de fermă și provocau accidente rutiere, a spus președintele asociației comerciale agricole, Ettore Prandini.
Un deputat al Fraților Italiei, Francesco Michelotti, a declarat că doar cei motivați de „ideologia oarbă a mediului” sau cei care locuiesc în zonele urbane elegante s-ar opune unei asemenea măsuri.
Liderul Partidului Verzilor, Angelo Bonelli, a numit această măsură o „momeală” pentru lobby-ul de vânătoare și a spus că amendamentul încalcă constituția italiană și regulile UE de conservare a naturii. „Vom lupta în parlament, dar avem pregătită o plângere pentru Uniunea Europeană”, a spus Bonelli, adăugând că este sigur că Bruxelles-ul va lua măsuri legale împotriva Italiei.
Vă recomandăm să citiți și:
Un grup internațional de experți a votat pentru retragerea secundei bisecte până în 2035
Țara care a lansat primul vaccin împotriva malariei din lume
Un brad de Crăciun din Budapesta se aprinde doar dacă locuitorii pedalează pe o bicicletă
Persoanele de același sex din Singapore pot avea relații sexuale, dar nu se pot căsători