Câți dintre utilizatorii Twitter vor ca platforma să nu mai fie condusă de Elon Musk?
Utilizatorii Twitter au votat într-un sondaj pentru ca Elon Musk să demisioneze din funcția de director executiv al platformei de socializare, în cadrul unei reacții de respingere a miliardarului la mai puțin de două luni de la preluarea mandatului.
Aproximativ 57,5% dintre voturi au fost pentru „Da”, în timp ce 42,5% au fost împotriva ideii ca Musk să demisioneze de la șefia Twitter, potrivit sondajului pe care miliardarul l-a lansat duminică seara. Peste 17,5 milioane de persoane au participat la vot, scrie Reuters.
Musk a declarat duminică că va respecta rezultatele sondajului, dar nu a dat detalii despre momentul în care va demisiona dacă rezultatele vor spune că ar trebui să o facă.
Oamenii nu vor ca platforma Twitter să mai fie condusă de Elon Musk
Acțiunile Tesla Inc, producătorul de mașini electrice pe care Musk îl conduce, au crescut cu aproximativ 5% înainte de deschiderea pieței.
Elon Musk, care și-a pierdut titlul de cea mai bogată persoană din lume la începutul acestei luni, a fondat, de asemenea, compania de tuneluri Boring Company, susține compania de dispozitive medicale Neuralink și conduce compania de rachete SpaceX.
Acțiunile Tesla au pierdut deja aproape 60% din valoarea lor în acest an, în condițiile în care, la fel ca și alți producători de automobile, se luptă cu problemele legate de lanțul de aprovizionare și cu concurența tot mai mare în domeniul vehiculelor electrice.
Ce va face Musk?
Luna trecută, Musk a declarat în fața unui tribunal din Delaware că își va reduce timpul petrecut la Twitter și, în cele din urmă, va găsi un nou lider care să conducă compania de social media.
Răspunzând la comentariul unui utilizator de pe Twitter privind o posibilă schimbare a directorului general, Musk a declarat duminică: „Nu există un succesor”.
„Elon”, „CEO al Twitter”, „votează Da” și „votează Nu” s-au numărat printre subiectele cele mai discutate pe Twitter luni.
Sondajul vine după actualizarea de duminică a politicii Twitter, care a interzis conturile create exclusiv cu scopul de a promova alte firme de socializare și conținutul care conține linkuri sau nume de utilizator pentru platforme rivale.