O nouă fabrică de reciclare a bateriilor ar putea alimenta 1 milion de vehicule electrice pe an
O fabrică de reciclare a bateriilor pentru vehicule electrice de aproape 2,5 kilometri pătrați și cu 1.500 de angajați va apărea în curând în afara orașului Charleston, Carolina de Sud, SUA, oferind un impuls major în eliminarea unuia dintre cele mai mari obstacole cu care se confruntă în prezent adoptarea vehiculelor electrice.
Odată finalizat, Battery Materials Campus al Redwood Materials va descompune bateriile cu litiu-ion scoase din uz în materii prime, cum ar fi cupru, cobalt și nichel, în cadrul fabricii sale 100% electrice.
De acolo, noi produse cu catozi și anozi pot fi construite și ulterior utilizate din nou în viitoarea producție de vehicule electrice, prelungind astfel durata de viață a materialelor, reducând în același timp pentru consumatori costurile totale ale vehiculelor.
O nouă fabrică de reciclare a bateriilor pe Centura de Baterii a Americii
Conform estimărilor Redwood, campusul va putea în cele din urmă să furnizeze 100 GWh în componente reciclate pe an, suficient pentru a alimenta anual aproximativ 1 milion de vehicule electrice, și va putea în cele din urmă să crească pe măsură ce crește cererea. Start-upul are deja o fabrică de reciclare a bateriilor similară în Nevada, care și-a anunțat extinderea la începutul acestui an.
Cel mai nou proiect al Redwood este situat în ceea ce devine cunoscut sub numele de Centura de Baterii a Americii, o regiune care se întinde din Vestul Mijlociu până în Sudul Îndepărtat, concentrată din ce în ce mai mult pe producția de vehicule electrice (EV) și componente pentru acestea.
Susținătorii energiei verzi și ai EV-urilor susțin că schimbarea producției în Statele Unite este crucială pentru economie, mediu și drepturile omului. În prezent, marea majoritate a pieselor vehiculelor electrice, cum ar fi pământurile rare necesare pentru baterii, sunt extrase în țări precum China, ceea ce duce la preocupări etice și ecologice masive.
O inițiativă prietenoasă cu mediul
După cum notează Engadget, compania susține că metodele sale reduc emisiile de CO2 ale producției de componente de baterii cu aproximativ 80%, în comparație cu producția standard actuală a lanțului de aprovizionare din Asia.
Locația geografică a orașului Charleston este o alegere strategică, având în vedere porturile sale. După cum a explicat CEO-ul companiei, JB Straubel, într-un interviu pentru The Wall Street Journal, în prezent nu există suficiente materiale reciclabile pentru vehicule electrice pentru a satisface cerințele industriei, iar importul încă este un pas necesar în acest proces.
Straubel estimează că între 40% și 60% dintre produsele Redwood Materials din Carolina de Sud vor fi fabricate din materiale reciclate.
Un viitor fără deșeuri de la vehiculele electrice
Unul dintre cele mai mari obstacole în adoptarea vehiculelor electrice sunt deșeurile electronice generate de bateriile litiu-ion epuizate, aflate „la sfârșitul vieții”. Din fericire, eforturile industriei, cum ar fi cea mai recentă acțiune a Redwoods, ne sporesc capacitatea de a distruge aceste surse de energie și de a recicla cea mai mare parte a ceea ce altfel ar fi relevat drept gunoi potențial dăunător.
Construcția Battery Materials Campus din Carolina de Sud este programată să înceapă la începutul anului 2023, cu scopul de a începe procesele inițiale de reciclare până la sfârșitul anului, scrie Popular Science.
Vă recomandăm să citiți și:
Sony vrea să construiască roboți umanoizi
Care este culoarea care vinde cele mai multe mașini?
Românii vor călători mai mult de Crăciun decât de Revelion. Unde preferă să meargă?
Cel mai bătrân animal terestru din lume, o broască țestoasă numită Jonathan, a împlinit 190 de ani