Monede celtice foarte valoroase, furate dintr-un muzeu german
Hoții au furat un tezaur de monede celtice foarte valoroase, de până la „milioane de euro”, dintr-un muzeu german, după ce se pare că au întrerupt conexiunile locale de telefonie și internet.
Angajații muzeului din Manching au descoperit că „o vitrină a fost spartă” și că colecția de 450 de monede celtice foarte valoroase a fost furată, a declarat poliția locală.
Anchetatorii nu au oferit alte detalii cu privire la circumstanțele furtului, dar oficialii locali au evidențiat o întrerupere a serviciilor telefonice și de internet, notează The Guardian.
Cum au dispărut sute de monede celtice foarte valoroase dintr-un muzeu?
„Au întrerupt întregul Manching. Muzeul este o locație de înaltă securitate. Dar toate legăturile cu poliția au fost tăiate”, a declarat primarul, Herbert Nerb, pentru Sueddeutsche Zeitung.
„Pare că hoții sunt profesioniști”, a adăugat Nerb. Dispariția comorii a fost o „catastrofă completă” pentru orașul bavarez, a mai spus el.
Colecția de monede de aur a fost un punct culminant al muzeului celtic și roman din Manching. Descoperite în 1999, monedele datează din secolul al III-lea î.Hr. și au o valoare de „câteva milioane de euro”, potrivit poliției.
„Pierderea comorii celtice este un dezastru. Ca mărturie a istoriei noastre, monedele de aur sunt de neînlocuit”, a declarat ministrul științei și artelor din Bavaria, Markus Blume.
Fulturile de acest gen s-au înmulțit în Germania în ultimii ani
Acest furt de monede este cel mai recent dintr-o serie de furturi de la muzeele de profil foarte cunoscute din Germania.
Într-un alt jaf numismatic, moneda „Big Maple Leaf”, considerată a fi a doua cea mai mare monedă de aur din lume, a fost furată din prestigiosul muzeu Bode, din Berlin, în 2017.
Hoții au luat, de asemenea, 21 de bijuterii și alte obiecte de valoare într-un raid de noapte în muzeul Green Vault din Palatul Regal din Dresda, în noiembrie 2019.
Autoritățile cred că membrii unei familii interlope notorii au comis acel jaf. Nu a mai rămas nicio urmă de bijuterii, care includ o sabie cu mâner încrustat cu diamante și un ornament care conține un diamant alb de 49 de carate.
Experții în asigurări au spus că prada din Green Vault valorează 113,8 milioane de euro, mass-media germană numind-o cel mai mare furt de artă din istoria modernă.
Vă recomandăm să citiți și:
Cea mai înaltă femeie din lume a zburat cu avionul pentru prima dată în viața sa
„Primul alegător al Indiei” a murit la vârsta de 105 ani
Recordul deţinut de formaţia The Beatles, doborât pentru al doilea an la rând
Istoria Revoluției din 1989, disciplină opțională pentru elevii de liceu