Australia renunță la măsurile împotriva COVID-19, însă medicii sunt îngrijorați
Australia va renunța din octombrie la carantina obligatorie de cinci zile la domiciliu pentru persoanele infectate cu COVID-19, a anunțat recent premierul Anthony Albanese, chiar dacă unii medici au avertizat că măsura va pune în pericol populația.
Decizia de a-i lăsa pe australienii infectați cu COVID-19 să decidă dacă trebuie să se izoleze sau nu elimină una dintre ultimele restricții rămase în țară din perioada pandemiei și vine la aproximativ o lună după ce perioada de carantină a fost redusă de la șapte la cinci zile.
„Ne dorim o politică care să promoveze reziliența și consolidarea capacităților și să reducă dependența de intervenția guvernului”, a declarat Albanese, potrivit Reuters.
Medicii australieni au avertizat că încetarea regulilor pune în pericol populația
Plățile pentru concediul de pandemie pentru lucrătorii ocazionali vor înceta atunci când regulile de izolare se vor încheia, deoarece Albanese a declarat că „nu este sustenabil ca guvernul să plătească salariile oamenilor la nesfârșit”.
Campioană a măsurilor anti-COVID-19, Australia renunțat treptat la restricții pe parcursul acestui an.
Totuși, medicii australieni au avertizat că încetarea regulilor de carantină obligatorie pune în pericol populația.
„Este dezamăgitor, o zi destul de neagră de fapt”
„Este dezamăgitor, o zi destul de neagră de fapt. Știți, este ilogic, pentru mine este dezolant”, a declarat, pentru ABC, profesorul Brendan Crabb, microbiolog și director executiv al Institutului Burnet.
Președintele Asociației Medicale Australiene, Steve Robson, l-a completat.
„Cred că oamenii care fac presiuni pentru ca perioadele de izolare să fie reduse nu au cunoștințe științifice”, a spus Robson.
În perioada pandemiei, în Australia au fost 10,2 milioane de cazuri de COVID-19 și peste 15.000 de decese.