Coreea de Sud și SUA au început cele mai ample exerciții militare comune din ultimii ani

24 08. 2022, 00:00
Sursa foto: Profimedia

Coreea de Sud și Statele Unite au demarat cele mai mari exerciții militare comune din ultimii ani, în contextul în care Coreea de Nord și-a intensificat în ultimul timp testele cu rachete, informează Reuters.

Exercițiile anuale sunt programate să se încheie la 1 septembrie și au loc după ce președintele sud-coreean Yoon Suk-yeol, care a preluat funcția în luna mai, a promis intensificarea acțiunilor de descurajare a Nordului.

Exercițiile militare și civile au ca scop îmbunătățirea pregătirii țării pentru a se potrivi cu modelele de război în schimbare, cu amenințări cibernetice împotriva unor facilități cheie, cum ar fi fabricile de cipuri și lanțurile de aprovizionare, a declarat Yoon.

Cele mai ample exerciții militare din 2017 și până acum

Exercițiile sunt cele mai mari din 2017, când au fost reduse din cauza COVID-19 în timp ce predecesorul lui Yoon a încercat să reia discuțiile cu Pyongyang, care a numit exercițiile o repetiție pentru invazie.

Coreea de Nord a tras două rachete de croazieră de pe coasta de vest săptămâna trecută, după ce Coreea de Sud și Statele Unite au dat startul antrenamentelor preliminare pentru exerciții.

Coreea de Nord a efectuat teste cu rachete într-un ritm fără precedent în acest an și este pregătită să efectueze al șaptelea test nuclear în orice moment, au declarat oficialii de la Seul.