Cum va efectua poliția viitorului supravegherea? Destul de ușor, am putea spune. Astfel de camere vor fi poziționate peste tot, alegând să-și îndrepte atenția asupra oamenilor despre care există suspiciunea că vor provoca probleme.
Această strategie este o realitate zilnică în China, iar dacă cei 1,4 miliarde de oameni care trăiesc acolo reprezintă sau nu o amenințare sau se simt confortabil să fie supravegheați tot timpul nu pare să conteze, a informat New York Times.
Autoritățile colectează cantități uriașe de imagini, date și modele care ajută la identificarea amenințărilor la adresa guvernului chinez. Acestea vizează minoritățile etnice, persoanele cu boli mintale și migranții, indică Futurism.
Un aspect tulburător care a apărut din raportul complet tulburător a fost motivația guvernului. Aparent, toată energia Big Brother se datorează faptului că președintele Xi Jinping vrea să păstreze o societate pașnică și stabilă.
Dacă acesta este scenariul, de ce locuitorii din Shanghai au fost lăsați să țipe de frică și foame în timpul blocajelor extreme cauzate de COVID-19?
Tehnologia și aceste camere inteligente nu pot repara foametea atunci când ideea de progres a unei țări folosește un câine robot cu difuzor pentru a le spune oamenilor să tacă și să rămână pe loc.
Există foarte puține șanse ca ceva, cu excepția încălcărilor drepturilor omului, să ia naștere dintr-un astfel de scenariu născut parcă din mintea lui George Orwell.
„Ferma Animalelor”, unul dintre cele mai importante romane ale lui Orwell
Un câine robot luptă cu pandemia. Cum le cere China cetățenilor să rămână în case?
British Council şi-a cerut scuze pentru respingerea unui eseu al lui George Orwell acum 70 de ani