Mai puțină carne în meniul summitului G7 din Germania

26 06. 2022, 08:00

Liderii reuniți pentru summitul G7 care va avea loc în sudul Germaniei în acest weekend ar avea în mod normal toate motivele să se aștepte la specialități bavareze somptuoase, precum Schweinshaxe, un cotlet de porc suculent, și o mulțime de alte mâncăruri cu carne.

Dar nu și de data aceasta, scrie Reuters. Sustenabilitatea este cuvântul de ordine în acest an, nu doar pentru acest summit, ci pentru toate reuniunile internaționale pe care le găzduiește Germania. Iar ceea ce este bun pentru mediu este mai puțin bun pentru fanii bucătăriei germane, în mod tradițional bazată pe carne.

„Există mai puțină carne în meniu la toate reuniunile G7„, a spus un ministru la începutul acestui an. „Ministerul de Externe insistă”.

Verzii ecologiști sunt al doilea partid ca mărime în coaliția tripartită a cancelarului Olaf Scholz, iar toți miniștrii partidului sunt dornici să pună o amprentă ecologică pe politicile lor.

Carnea, un lux pe care omenirea nu și-l mai poate permite

În cazul portofoliului ministrului de externe al Verzilor, Annalena Baerbock, acest lucru se extinde la summiturile internaționale.

Mulți agronomi susțin că mâncatul cărnii este un lux pe care omenirea și-l poate permite din ce în ce mai puțin – emisiile totale de gaze cu efect de seră rezultate din creșterea și consumul de carne de vită pot fi de 200 de ori mai mari decât cele rezultate din nuci sau legume rădăcinoase.

Berlinul nu va face publice meniurile liderilor decât după reuniune, dar tendința este clară din meniul deja anunțat pentru miile de angajați și jurnaliști care vor participa la reuniunea alpină.

Accentul va fi pus pe mâncăruri vegane și vegetariene de sezon

„Accentul va fi pus pe mâncăruri vegane și vegetariene de sezon”, a declarat guvernul cu privire la producția așteptată de la cei 50 de bucătari ai evenimentului. „Carnea și peștele sunt considerate în mod deliberat doar adaosuri.”

Liderii din Germania, Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Franța, Italia și Japonia vor avea, fără îndoială, probleme mai importante în minte decât bucătăria.

În condițiile în care livrările de gaz rusesc se diminuează pe fondul invaziei Moscovei în Ucraina, ministrul economiei, Robert Habeck, un ecologist, a fost nevoit să acorde o amânare a opririi centralelor germane pe cărbune.