Jumbo, emblematicul restaurant plutitor din Hong Kong, s-a scufundat
Un restaurant plutitor care a fost un celebru punct de reper din Hong Kong s-a scufundat, la câteva zile după ce a fost remorcat din portul în care a funcționat timp de aproape 50 de ani, relatează BBC.
Restaurantul Jumbo s-a scufundat în Marea Chinei de Sud în timp ce se îndrepta spre o locație nedezvăluită, a anunțat compania mamă.
Aberdeen Restaurant Enterprises a declarat că este „foarte întristată de incident”, dar că niciun membru al echipajului nu a fost rănit. Restaurantul a fost închis în martie 2020, când a lovit pandemia Covid-19.
Se crede că peste 3 milioane de oaspeți au mâncat bucătăria sa cantoneză de-a lungul anilor, inclusiv regina Marii Britanii, Tom Cruise și Richard Branson. Restaurantul a apărut în mai multe filme – inclusiv într-un film cu Bond – dar pandemia a dat o lovitură fatală afacerii.
Nava „a întâlnit condiții nefavorabile”
Ingineri marini au fost angajați pentru a inspecta restaurantul plutitor înainte de călătorie și au fost obținute „toate aprobările relevante”, au declarat proprietarii.
Nava urma să rămână într-o locație nedeclarată în așteptarea unui nou operator. Dar s-a scufundat în apropiere de Insulele Paracel după ce „a întâlnit condiții nefavorabile” și a început să ia apă, a declarat Aberdeen Restaurant Enterprises, scrie Mediafax.
„Adâncimea apei la fața locului este de peste 1.000 de metri, ceea ce face extrem de dificilă desfășurarea lucrărilor de salvare”, a adăugat acesta. Deși pandemia a fost ultima picătură pentru restaurant, acesta se confrunta cu probleme financiare de ani de zile.
Operatorul Melco International Development a declarat luna trecută că afacerea nu a mai fost profitabilă din 2013 și că înregistra pierderi mari.