Cum funcționează escrocheria cu mărgele (DOCUMENTAR)

15 06. 2022, 08:48

This browser does not support the video element.

Zilnic, mii de oameni își caută un loc de muncă, însă nu toți au norocul de un job serios. La mare căutare sunt anunțurile care oferă muncă la domiciliu. Și asta pentru că sună tentant să lucrezi de acasă, comod, fără un program fix.

De cele mai multe ori, însă, anunțurile de angajare pot fi foarte periculoase, iar mulți se păcălesc cu joburile oferite online. Mai mult decât atât, plătesc și sume pe care ulterior, așa zișii angajatori nu le mai restituie.

Munca la domiciliu este atractivă, dacă este oferită de un angajator corect. Totuşi, mulţi dintre cei care sunt în căutarea unui job află, însă, abia după ce au aplicat că sunt de fapt înșelați.

Ofertele tip asamblat pixuri ori tăiat pungi au devenit doar o cale bună pentru ca escrocii să mai facă niște bani de pe urma oamenilor care se încred în câștiguri mari fără efort. Așa se face că falşii angajatori ajung să câştige, lunar, mii de euro de pe urma celor care speră la o sursă de venituri substanţiale muncind acasă.

În mediul online este foarte ușor să te prezinți cum dorești pentru că este greu de verificat, identitatea ta este una anonimă, poți să fii oricine și este ușor să prezinți numele într-un anumit fel, să te prezinți pe tine ca fiind o persoană specială, deosebită care cu generozitate oferă oportunități celorlalți și foarte ușor destinatarii cad în plasa escrocilor pentru că sunt foarte mulți și nu toți sunt informați.

Nu toți știu că, de fapt, aceste mesaje sunt formulate special de echipe de escroci care știu cum să vorbească, își aleg cuvintele și țintele și au atins de fapt punctele vulnerabile și nu răspund decât emoțional fără să analizeze și să înțeleagă care este scopul exact a celor care trimit mailul.

Paginile de mică publicitate sunt pline de anunțuri care oferă muncă la domiciliu pentru venituri substanțiale. Printre aceste joburi de află și înșirarea de mărgele sau lipitul de plicuri. O muncă remunerate lunar cu cel puțin 1.000 de euro.

Odată ce oamenii aplică la presupusul loc de muncă de pe internet, escrocii îi contactează și le explică, pas cu pas, ceea ce trebuie să facă. Ulterior, li se trimite un pachet care conține lucrurile pe care viitorul angajat va trebui să le folosească în momentul în care dă proba de angajare.

Citește continuarea pe Gândul!