Un om de știință rus se plânge că ISS este contaminată cu agenți patogeni dezgustători
Rusia este cu siguranță ocupată în aceste zile. În timp ce lansează o invazie la scară largă a Ucrainei vecine, autoritățile spațiale ale țării sunt îngrijorate că noua lor stație spațială ar putea fi contaminată într-o zi cu patogeni.
Potrivit raportului Newsweek, planurile pentru Stația Spațială Orbitală Rusă (ROSS) sunt încă în mișcare și este posibil ca agenția spațială Roscosmos, echivalentul NASA din această țară, să poată pur și simplu să detașeze modulele sale de Stația Spațială Internațională și să le administreze separat, scrie Futurism.
Inițiativa ar reprezenta și o urmare a situației complicate existe în acest moment.
Există însă o mare problemă cu acest plan, potrivit unui om de știință rus.
Cum ucizi patogenii din spațiu?
„Folosirea modulelor ISS va duce la transferul microbiotei către noile module, va accelera procesul de biocontaminare a acestora”, a declarat directorul Institutului de Probleme Biomedicale al Academiei de Științe din Rusia, Oleg Orlov, într-un comunicat de presă difuzat de stat.
În plus, Dimitri Rogozin, șeful agenției spațiale ruse Roscosmos, a declarat că o parte din orbita, conținutul și alte elemente ale planului Stației Spațiale Orbitale Ruse sunt deja realizate. Cu toate acestea, se pare că experții mai au ceva de calculat pentru a păstra noua stație curată.
Ce pagube ar putea provoca microbii de la bordul ISS?
În comunicatul de presă transmis, omul de știință Oleg Orlov a spus că o expediție anterioară pe stația orbitală Mir a suferit unele defecțiuni mecanice. Potrivit acestuia, problemele ar fi fost cauzate de microbi.
Mai exact, patogenii ar fi deteriorat echipamentul de comutare, așa că este posibil ca microbii de care este îngrijorat acesta să facă într-adevăr pagube.
Având în vedere toate conflictele dintre Rusia și SUA la bordul Stației Spațiale Internaționale numai în acest an, nimeni nu știe cât de mult vor afecta acești mici microbi de pe ISS întregul viitor al explorării spațiale.
Vă recomandăm să mai citiți și:
Misiunea istorică Axiom-1, care a transportat un echipaj privat pe ISS, s-a întors pe Pământ
Stația Spațială Internațională a virat din nou pentru a evita resturile unui satelit distrus de ruși
NASA a „holoportat” primii oameni pe Stația Spațială Internațională. Ce este „holoportarea”?
Alimentele interzise pe Stația Spațială Internațională. Ce au și nu au voie să mănânce astronauții?