Home » D:News » Sportul din Rusia a suferit o criză a echipamentelor din cauza restricțiilor de import

Sportul din Rusia a suferit o criză a echipamentelor din cauza restricțiilor de import

Sportul din Rusia a suferit o criză a echipamentelor din cauza restricțiilor de import
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 30.05.2022

Ministrul rus al sporturilor, Oleg Matytsin, a descris lipsa de echipamente sportive din țară ca fiind o „criză”, în condițiile în care sancțiunile încep să se resimtă. Matytsin spune că măsurile impuse Rusiei din cauza războiului cu Ucraina au afectat aprovizionarea cu echipamente pentru sportul de

„Am pierdut o serie de contacte și producători care asigurau sportul cu echipamentele cele mai performante”, a recunoscut Matytsin, conform agenției de presă de stat TASS., citată de insidethegames.com.

„Sarcina principală este autosuficiența maximă, pentru a nu depinde de companiile străine”, a insistat el, în timp ce oficialii ruși s-au întâlnit în Duma de Stat de la Moscova pentru a discuta despre lipsuri.

„Astăzi, sportul și industria sunt interconectate. Acordăm o importanță capitală problemei înlocuirii importurilor.

Nu este ușor să reconstruiești producția într-o singură zi, nu este ușor să găsești o soluție pentru a înlocui echipamentele și alte elemente asociate cu dezvoltarea sportului.

Sportul și industria sunt interconectate

Acest lucru necesită interacțiune, o analiză clară și atentă, iar Ministerul Sportului desfășoară în prezent o astfel de activitate.”

Multe țări, în special cele occidentale, au impus sancțiuni economice severe Rusiei ca răspuns la războiul din Ucraina, care împiedică exportul de diverse articole sportive.

Sancțiunile au avut, de asemenea, un impact asupra strategiei guvernamentale de dezvoltare a culturii fizice și a sportului.

„Există riscuri în ceea ce privește furnizarea de echipamente atât pentru sporturile de masă, cât și pentru sporturile de elită, dar sunt sigur că Ministerul Sportului va găsi soluția potrivită în viitorul apropiat”, a asigurat Matytsin oficialii și a lăsat să se înțeleagă că vor fi luate măsuri legale pentru a rezolva problema.

„Pur și simplu nu există altă soluție și toată lumea trebuie să înțeleagă acest lucru”.

Președintele Federației Ruse de Curling (FKR), Dmitri Svișev, a raportat că există o lipsă de pietre de curling.

„Producătorii din lume au refuzat să transporte pietre în Rusia și este imposibil să se antreneze echipele fără acestea”, s-a plâns Svishchev.

O soluție pentru a înlocui echipamentele

Între timp, antrenoarea rusă de patinaj artistic Tatiana Tarasova a insistat că este sigură că Rusia poate produce echipamentul necesar pentru acest sport.

Tarasova, care a patinat și a început să antreneze în epoca sovietică, a declarat pentru TASS: „Când am patinat eu, când patinau studenții mei, existau patine englezești, iar ghetele erau, de asemenea, produse pe plan intern”.

Ea și-a amintit că ghetele au fost făcute la comandă.

„Aveam ghete foarte bune, minunate, iar pentru echipa națională erau cusute personal, în funcție de picior”, a spus ea.

„Acum nu mai avem o producție proprie de patine și ghete, așa cum aveam înainte.

Cred că vom putea cu siguranță să facem astfel de ghete, nu sunt sigură în ceea ce privește lamelele, noi le montăm pe cele străine de foarte mult timp”, a recunoscut ea, potrivit Mediafax.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase