Compania spațială Celestis a trimis pe orbită rămășițele a 47 de persoane incinerate din cinci țări, demonstrând un mod inedit de a-ți lua rămas bun de la cineva drag.
Compania a atașat rămășițele acestor persoane incinerate la un satelit de telecomunicații lansat din Space Coast, Florida, SUA ceea ce înseamnă efectiv că acestea vor orbita Pământul timp de încă un deceniu.
De fapt, Celestis va furniza date GPS în timp real despre locul în care se află rămășițele în orice moment, pentru ca cei dragi să le poată urmări, scrie Futurism.
La dezafectare, satelitul împreună cu rămășițele vor arde în atmosfera Pământului în timpul reintrării.
„Și-a dorit să fie incinerat și trimis în spațiu. A fost un vis al lui”, a spus Melissa Casey despre fiul ei, ale cărui rămășițe se vor alătura călătoriei inaugurale pe orbită a companiei.
Înainte de lansare, Celestis a găzduit o ceremonie funerară destul de neobișnuită, care a inclus 160 de oaspeți din întreaga lume și a durat trei zile.
„Aș spune că nu există alte înmormântări sau slujbe comemorative la care să existe atât de multe urale și încurajări ca în momentul în care va decola racheta noastră”, a declarat fondatorul Celestis, Charles Chafer.
Rămășițele incinerate le-au inclus pe cele ale lui Marjorie Dufton, care s-a antrenat cu NASA pentru a deveni membru al primului echipaj al Misiunii Mercury, format exclusiv din femei, la sfârșitul anilor 1950 și începutul anilor 1960, dar a decedat în 2020.
Programul Mercury a fost anulat în 1962 și Dufton nu a avut niciodată șansa de a vizita spațiul, ceea ce „a fost unul dintre cele mai mari regrete din viața ei”, a spus fiul ei, Michael Dufton.
„După ce vor trece cei 10 ani, [satelitul] se va întoarce în atmosferă ca o stea căzătoare împreună cu toți cei de la bord”, a adăugat el.
Vă recomandăm să citiți și:
Cum ar putea fi benefic pentru restul lumii impasul prin care trec monedele virtuale?
Big Ben, aproape finalizat după o restaurare de 80 de milioane de lire sterline
Românii aleg Germania pentru vacanțele urbane, deși țara este pioniera vacanțelor în natură
„Nu mai rupeți plantele în formă de penis!”, imploră Ministerul Mediului din Cambodgia