Apple continuă să solicite și să primească brevete pentru vehicule, chiar dacă compania încă nu a anunțat că lucrează la un vehicul electric autonom. Însă zvonurile despre mașina Apple circulă deja de ceva vreme.
Cel mai recent indiciu cu privire la mașina Apple este solicitarea unui brevet pentru un sistem de realitate virtuală (VR) pentru vehicule pentru a aborda problema răului de mișcare al pasagerilor.
Brevetul a fost solicitat de la Oficiul de brevete și mărci comerciale din SUA.
Sistemul este conceput pentru a fi utilizat în vehicule autonome care nu au geamuri, setul cu cască VR al utilizatorului arătându-i drumul pe care se află dacă este necesar pentru a calma răul de mișcare.
Sistemul VR al vehiculului le va permite, de asemenea, utilizatorilor să aibă întâlniri virtuale pe drum. Alte experiențe ar putea implica distracția, cum ar fi jocurile VR, cititul unei cărți sau invitarea prietenilor și familiilor să fie însoțitorii lor virtuali de călătorie.
Realitatea Virtuală le permite utilizatorilor să experimenteze și/sau să interacționeze cu un mediu artificial imersiv, astfel încât utilizatorul să simtă ca și cum s-ar afla fizic în acel mediu.
Sistemele de realitate virtuală le pot afișa scene stereoscopice utilizatorilor pentru a crea o iluzie de profunzime. Un computer poate ajusta conținutul scenei în timp real pentru a oferi iluzia de mișcare în interiorul scenei.
Atunci când utilizatorul vizualizează imagini printr-un sistem de realitate virtuală, acesta poate simți astfel că se mișcă în cadrul ambientului. În mod similar, realitatea mixtă (MR) combină informațiile generate de computer (denumite conținut virtual) cu imagini din lumea reală sau o vedere asupra lumii reale pentru a crește sau adăuga conținut la ceea ce vede utilizatorul.
Sunt descrise exemple de realizare ale unui sistem VR care pot, de exemplu, rezolva problemele cu răul de mișcare. Mișcările vehiculelor pot fi integrate în experiențele virtuale pentru a ajuta la prevenirea acestuia.
Sistemele active și/sau sistemele de control ale vehiculului pot fi integrate cu sistemul VR pentru a oferi efecte fizice împreună cu experiența virtuală. Vântul sau căldura date de sistemul de climatizare, efectele sonore redate prin sistemul audio și efectele de accelerație sau de mișcare realizate prin intermediul scaunului sunt câteva exemple, arată Interesting Engineering.
În cererea de brevet, Apple mai descrie că pasagerii ar putea să aleagă să aibă experiențe virtuale relaxante și să se vizualizeze călărind într-o altă locație reală, cum ar fi capitalele culturale ale lumii, sau să aibă experiențe virtuale interesante după placul lor, cum ar fi o urmărire cu mașini sau condusul într-un pustiu post-apocaliptic.
Deoarece mașina Apple încă nu a fost confirmată, va trebui să așteptăm și să vedem ce anunțuri va face compania în următorii ani. Între timp, unele zvonuri susțin că mașina ar putea fi gata până în 2024. Apple alimentează aceste zvonuri angajând directori de la alți producători de automobile.
Vă recomandăm să citiți și:
Un algoritm a fost antrenat să detecteze nefericirea de pe rețelele sociale
De ce va fi introdusă planeta Marte în metavers și cine o poate vizita?
40% din investitorii în Bitcoin au pierdut bani. Va continua să scadă criptomoneda?
Videoclipurile deepfake pot fi identificate cu o precizie de 99% cu ajutorul unei noi metode