Din când în când, cineva adoptă ceea ce pare a fi un cățeluș, dar de fapt este vorba de un cu totul alt animal. Într-un caz dus la extrem, o familie din China a cumpărat ceea ce părea a fi un pui de Mastiff tibetan.
După câțiva ani în care au hrănit animalul care consuma „o cutie de fructe și două găleți de tăiței în fiecare zi”, „câinele” a început să meargă pe două picioare, trezind suspiciunile familiei care a ajuns să realizeze că, de fapt, era un urs.
Într-un caz similar, dar mai puțin periculos, o familie din Massachusetts, SUA a salvat un „cățel adorabil” care, în cele din urmă, s-a dovedit a fi nici mai mult nici mai puțin decât un coiot.
Familia a descoperit coiotul est-european rătăcind pe un drum aglomerat, potrivit Centrului Cape pentru Viața Sălbatică. Familia, care a crezut că era un cățeluș, a luat coiotul acasă înainte de a realiza greșeala pe care au comis-o și înainte de a apela la Centru.
„Cu ajutorul Departamentului pentru Sănătate Publică am putut stabili că nu exista pericolul expunerii la rabie, dar s-a putut acorda și îngrijire pentru animal. Mai mult, s-a obținut permisiunea de a-l integra în habitatul nostru”, scria echipa pe o rețea de socializare.
„În prezent se află într-un proces de recuperare într-unul dintre țarcurile noastre izolate, dar nu va mai sta acolo pentru multă vreme. O rudă vitregă tocmai ce a sosit de la Clinica pentru Viața Sălbatică din Rhode Island și în curând vor face cunoștință”, a adăugat echipa.
Cei doi coioți vor fi crescuți împreună, dar și vaccinați, pentru a le putea oferi șansa de a învăța comportamentele naturale din mediul deschis. „Puii sălbatici sunt mereu crescuți alături de specia lor pentru a putea fi siguri că aceștia recunosc și crează legături cu membrii propriei specii și nu cu îngrijitorii umani”, a mai spus unul dintre specialiști.
„Speranța noastră pentru această fetiță este să fie crescută alături de alți pui de coioți care într-o zi să se poată constitui într-o nouă familie care să fie lăsată în libertate”. Cu toate că acesta este un scenariu fericit, situațiile nu pot decurge întotdeauna la fel.
„Coioții sunt considerați a fi purtători de tabie și sunt predispuși la contractarea virusului care este mortal pentru toate mamiferele, printre care și pentru om”, au mai comentat cei de la Centrul pentru Viață Sălbatică, potrivit IFL Science.
„Dacă cel care a găsit animalul ar fi fost mușcat, zgâriat sau ar fi avut un contact prelungit, atunci noi am fi fost mandatați să eutanasiem puiul și să testăm pentru rabie. Suntem recunoscători fiecărei persoane care își rezervă timp pentru a ajuta fauna sălbatică atunci când este nevoie, dar întotdeauna încurajăm oamenii să apeleze la resursele adecvate înainte de a interveni – acestea pot ajuta la menținerea în siguranță a tuturor celor implicați!”, au mai explicat specialiștii.
Declinul planetei noastre. 68% din populațiile de vertebrate din fauna sălbatică au dispărut
Statueta Omul-coiot din Tacámbaro a fost recuperată de arheologii de la INAH
„Autostrăzile pierdute ale Arabiei antice”. Descoperire spectaculoasă făcută de arheologi