Home » D:News » SUA au dovezi credibile că rușii i-au executat pe ucrainenii care au încercat să se predea

SUA au dovezi credibile că rușii i-au executat pe ucrainenii care au încercat să se predea

SUA au dovezi credibile că rușii i-au executat pe ucrainenii care au încercat să se predea
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 01.05.2022

Statele Unite au dovezi credibile că forțele rusești au executat ucraineni care au încercat să se predea în Donețk, s-a spus la o reuniune a Națiunilor Unite.

„Avem informații credibile potrivit cărora o unitate militară rusă care operează în apropiere de Donețk a executat ucraineni care încercau să se predea, în loc să îi ia în custodie. Dacă este adevărat, acest lucru ar fi o încălcare a unui principiu de bază al dreptului războiului: interzicerea execuției civililor și a combatanților care sunt scoși din luptă în virtutea predării, a rănilor sau a altor forme de incapacitate”, a declarat ambasadorul general al SUA pentru justiție penală globală, Beth Van Schaack, potrivit Sky News.

Rusia a fost acuzată anterior că a executat civili în orașul Bucea, în apropiere de Kiev.

Armata sa își concentrează acum eforturile în estul Ucrainei, în special în regiunile Donețk și Luhansk, scrie Mediafax.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase