Un start-up a dezvăluit „Salonul Spațial”. Cum vor arăta cabinele la interior și cât costă un bilet?
Recent, compania de turism spațial Space Perspective a oferit publicului schițele primului „salon spațial”, care în viitor va fi lansat in atmosfera terestră, atârnând de un balon uriaș.
Și chiar dacă arată confortabil (imaginați-vă un paradis al bărbaților, la o altitudine de 32 de kilometri, cu unele peisaje incredibile), totul poate fi înșelător.
Balonul, despre care compania a transmis că ar fi „singura navă spațială din lume cu zero emisii de carbon”, va avea o formă circulară, fiind poziționat cu mult sub orice ai putea defini în mod rezonabil ca fiind spațiu cosmic.
Cu alte cuvinte, Space Perspective pare a fi doar o altă companie de turism spațial care folosește greșit termenul de „spațiu”, astfel încât să genereze profit, indică Futurism.
O experiență specială, prin care cei bogați să admire abisul întunecat
Chiar dacă 32 de kilometri nu reprezintă nici măcar o treime din distanța până la Linia Karman, limita recunoscută a spațiului, compania susține că experiența va fi una specială, permițând celor bogați să admire abisul întunecat de dedesubt.
Reprezentanții Space Perspective afirmă că ar fi vândut deja mai bine de 600 de bilete pentru experiențe de șase ore – cu un preț de 125.000 de dolari pentru un bilet.
Pasagerii nu vor simți efectele imponderabilității
„Am vrut să găsim o modalitate care să schimbe percepția oamenilor despre zborurile spațiale, să le facem mai facile și ieftine”, a declarat Jayne Poynter, unul dintre fondatorii companiei.
Totul sună că o experiență accesibilă, cu atât mai mult cu cât pasagerii nu vor simți efectele imponderabilității. Lăsând publicitatea la o parte, experiența pare a fi una de neuitat. Salonul spațial pune la dispoziție un bar și chiar și conexiune WiFi.
Vă mai recomandăm și:
SpaceX ar putea construi rachete Starship exclusiv pentru turismul spațial
SpaceX a anunțat că nu va mai construi navete spațiale Crew Dragon
Misiunea Ax-1 a SpaceX, care va duce un echipaj privat pe ISS, a fost amânată până pe 6 aprilie