Tesla a fost amendată, din nou, pentru poluare
Tesla a fost amendată cu 275.000 de dolari după ce a încălcat Legea privind aerul curat la uzina sa de producție de vehicule din Fremont, California.
Agenția pentru Protecția Mediului din SUA (EPA) a anunțat amenda pe 22 februarie; aceasta provine din plângeri cu privire la manipularea și monitorizarea poluanților atmosferici periculoși din 2016 până în 2019.
Potrivit EPA, fabrica Tesla utilizează mai multe materiale periculoase în timpul procesului de vopsire a vehiculelor, printre care formaldehidă și etilbenzen, și nu a reușit să aibă planuri în vigoare în această perioadă de trei ani pentru a minimiza emisiile produse de astfel de operațiuni.
De asemenea, compania nu a calculat dacă emisiile rezultate în urma vopsirii mașinilor au îndeplinit cerințele EPA și nu a reușit să colecteze și să păstreze toate înregistrările lunare necesare referitoare la acest proces. Aceste standarde de emisie fac parte din inițiativa EPA de a proteja calitatea aerului comunităților care sunt situate în imediata apropiere a surselor periculoase de poluare.
Nu este prima dată când Tesla a fost amendată
„EPA ia în serios obligația fiecărei companii de a proteja mediul și de a proteja cele mai vulnerabile comunități”, a declarat Martha Guzman, administratorul regional din Sud-vest Pacific al agenției. „Faptul că, astăzi, Tesla a fost amendată reflectă angajamentul continuu al EPA de a asigura conformitatea cu legile federale privind aerul curat”, a adăugat ea.
Tesla a primit anterior o altă amendă EPA pentru aceeași fabrică în 2019 și a plătit 31.000 de dolari pentru că nu a respectat standardele de emisii în aer și cerințele de management pentru deșeurile periculoase.
Companiei i sa cerut, de asemenea, ca parte a amenzii, să furnizeze echipamente de răspuns în caz de urgență de cel puțin 55.000 de dolari pentru departamentul de pompieri al orașului, astfel încât să poată răspunde mai bine la eventualele incidente cu materiale periculoase.
Din 2014 până în 2018, CNBC a raportat că fabrica de mașini a avut cel puțin patru incendii în atelierul său de vopsire, iar angajații au spus că unele dintre filtrele de aer din unitate erau „acoperite vizibil cu vopsea și lac”. (CNBC a pus și aceste amenzi în perspectivă, observând că Tesla a raportat un venit net de 2,3 miliarde de dolari în ultimul trimestru din 2021).
EPA spune că fabrica din Fremont a abordat de atunci fiecare dintre aceste probleme și acum îndeplinește standardele sale de conformitate cu Clean Air Act și materiale periculoase, scrie Popular Science.
Compania este investigată și de către alte instituții
În timp ce Tesla și-a mutat sediul la Austin, Texas, anul trecut, după criticile CEO-ului Elon Musk față de politicile din California privind COVID-19, unitatea din Fremont rămâne un pion important al producției companiei, Bloomberg numind-o cea mai productivă fabrică de automobile din America de Nord la începutul anului 2022.
Fabrica a produs în medie 8.550 de mașini pe săptămână în 2021, spune Bloomberg, iar Musk a declarat anterior că intenționează să crească producția acolo cu 50%.
Tesla este investigată și de o altă agenție federală, National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), în urma mai multor accidente grave în care Tesla a lovit vehicule de urgență în modul Autopilot. În plus, NHTSA analizează sistemul „Passenger Play” al companiei auto, care a permis șoferilor să joace jocuri în timp ce vehiculul era în mișcare.
Vă recomandăm să citiți și:
Celebra mașină din filmul „Înapoi în viitor” renaște sub formă de automobil electric
Cât au pierdut mogulii tehnologiei din China în 2021
Record: Elon Musk a pierdut 50 de miliarde de dolari în doar două zile