Din cauza furtunii Eunice, Grădina Botanică a Universității Cambridge a rămas fără „mărul lui Newton”.
Custodele grădinii, dr. Samuel Brockington a precizat că arborele a fost plantat în 1954 și păzea intrarea Brookside vreme de 68 de ani.
De asemenea, Brockington a mai precizat că arborele fusese clonat după cel care l-a inspirat pe Sir Isaac Newton să descopere legile gravitației, potrivit BBC.
Reprezentanții Grădinii Botanice de la Universitatea Cambridge au declarat că deja au o clonă a mărului, iar aceasta urmează a fi plantată în scurt timp într-o altă zonă a grădinii.
Arborele original din care a căzut mărul și care a cauzat lanțul de evenimente ce în cele din urmă au condus la descoperirea legilor gravitației se află la Woolsthorpe Manor în Grantham, Lincolnshire.
Chiar dacă a fost afectat de o furtună în secolul al XIX-lea, mărul a supraviețuit fiind altoit de-a lungul timpului, procedeu care implică legarea unor lăstari la un puieț.
Conform celor spuse de dr. Samuel Brockington, analizele indică faptul că în Cambridge există trei copaci, printre care și cel din grădina botanică, ce sunt clone ale mărului original care l-a inspirat pe Newton.
Acesta a mai spus că, în ciuda „pierderii tragice” cauzate de furtună, moartea acestuia era preconizată mai devreme sau mai târziu din cauza ciupercii de miere (Armillaria ostoyae).
Astfel, procedurile pentru clonarea acestuia fuseseră deja inițiate astfel încât arborele că continue să existe în patrimoniul universal.
Notițe nepublicate dezvăluie că Isaac Newton încerca să descifreze codul secret al piramidelor
Grădina botanică care a bătut recordul pentru cea mai mare colecție de plante