Home » D:News » METEO. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni în țară. Zonele în care se răcește

METEO. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni în țară. Zonele în care se răcește

METEO. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni în țară. Zonele în care se răcește
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 05.10.2021

Temperaturile devin din ce în ce mai reci, din 6 octombrie, avertizează meteorologii. Potrivit prognozei pe două săptămâni, probabilitatea de pentru ploi frecvente, dar moderate, va fi ridicată.

METEO. Banat

Intervalul va debuta cu un regim al temperaturilor caracterizat de valori uşor mai ridicate decât cele specifice primei decade de octombrie, cu maxime de 23…24 de grade şi minime de 9…12 grade, în medie. Începând din 6 octombrie însă, vremea va intra într-un proces de răcire ce se va resimţi mai întâi la temperaturile diurne, apoi şi la cele din cursul nopţilor, devenind mai rece decât în mod obişnuit.

Astfel, în jurul datei de 10 octombrie, maximele termice vor fi de 13…15 grade, iar minimele de 6…8 grade. Estimările prognostice pentru cea de-a doua săptămână indică un regim al temperaturilor fără variaţii semnificative, vremea menţinându- se relativ răcoroasă (de altfel obişnuită spre mijlocul lunii octombrie), cu valori diurne de 16…18 grade şi nocturne de 5…9 grade, mediat regional, potrivit Mediafax.

În perioada 6-9 octombrie probabilitatea pentru ploi mai frecvente şi moderate cantitativ va fi ridicată. În a doua parte a intervalului de referinţă, vor fi posibile ploi temporare, cu caracter local.

METEO. Crișana

În debutul perioadei, vremea va fi uşor mai caldă decât normal, astfel că temperaturile diurne se vor situa, mediat regional, între 20 şi 24 de grade, iar cele nocturne vor fi de 8…12 grade. După data de 7 octombrie însă, vremea va intra într-un proces de răcire ce se va resimţi mai întâi la temperaturile maxime, care vor ajunge la valori de 13…16 grade (mai scăzute decât cele înregistrate în mod obişnuit în prima jumătate a lunii octombrie), apoi şi la cele minime, care vor fi de 6…8 grade.

Estimările prognostice pentru a doua săptămână indică un regim termic fără oscilaţii importante de la o zi la alta, vremea menţinându-se relativ răcoroasă (în limite în general apropiate de cele obişnuite la mijlocul lunii octombrie), cu valori diurne de 16…18 grade şi nocturne de 5…8 grade, mediat regional.

În perioada 6-9 octombrie probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse, moderate cantitativ, va fi ridicată. În a doua parte a intervalului de referinţă, vor fi posibile ploi temporare, cu caracter local.

METEO. Transilvania

La începutul intervalului, valorile diurne ale temperaturii aerului vor fi apropiate şi local, în vestul regiunii, mai ridicate decât cele specifice primei decade de octombrie, respectiv 17…22 de grade, în medie, nopţile vor fi însă răcoroase în mare parte a regiunii -minime termice de 3…8 grade, iar în depresiuni chiar în jurul a 0 grade.

Între 7 şi 10 octombrie, vremea va intra într-un proces de răcire ce se va resimţi la temperaturile maxime, care vor ajunge la valori de 11…15 grade (mai scăzute decât cele înregistrate în mod obişnuit în această perioadă din an), iar cele minime se vor situa între 1 şi 6 grade, posibil uşor negative în estul zonei.

Pentru a doua săptămână, nu sunt estimate variaţii termice semnificative, menţinându-se în general un ecart mediu apropiat de cel normal la mijlocul lunii octombrie, cu maxime de 13…17 grade şi minime de 0…6 grade. În primele zile, regimul pluviometric se va menţine deficitar, însă în jurul datei de 8 octombrie şi temporar în cea de-a doua săptămână probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată.

METEO. Maramureș

În debutul perioadei, vremea va fi mai caldă decât normal, astfel că temperaturile diurne se vor situa, mediat regional, între 19 şi 22 de grade, iar cele nocturne vor fi de 5…8 grade. După data de 7 octombrie însă, vremea va intra într-un proces de răcire ce se va resimţi mai întâi la temperaturile maxime, care vor ajunge la valori de 12…15 grade (mai scăzute decât cele climatologic specifice în prima jumătate a lunii octombrie), apoi şi la cele minime, care vor fi de 3…5 grade.

Estimările prognostice pentru a doua săptămână indică un regim termic fără variaţii importante de la o zi la alta, vremea menţinându-se în general în limite apropiate de cele obişnuite la mijlocul lunii octombrie, cu valori diurne de 15…17 grade şi nocturne de 4…7 grade, mediat regional. În primele zile nu va ploua, iar după data de 8 octombrie probabilitatea pentru ploi locale, temporare va fi relativ ridicată.

METEO. Moldova

Vremea va fi în răcire, de la valori apropiate de cele normale în această perioadă din an în primele zile (maxime termice de 16….19 grade şi minime de 4…8 grade) la temperaturi mai mici decât cele climatologic specifice, astfel că în intervalul 8 – 10 octombrie cele diurne vor fi de 10…13 grade, iar cele nocturne de 2…6 grade, mediat regional. Ulterior, valorile termice, cu precădere cele diurne, vor fi în creştere uşoară şi se vor situa în general în jurul celor obişnuite la mijlocul lunii octombrie, cu un ecart mediu al maximelor de 15…18 grade şi al minimelor de 4…7 grade.

Regimul pluviometric va continua să fie deficitar, probabilitatea de ploaie fiind mai ridicată în jurul datei de 8 octombrie, mai ales în sudul regiunii, iar pe alocuri ploi în general slabe vor fi posibile în unele zile din a doua săptămână.

METEO. Dobrogea

Vremea răcoroasă va caracteriza cea mai mare parte a intervalului de referinţă, astfel că, în medie, vor fi temperaturi maxime de 15…18 grade şi minime de 8…11 grade. În perioada 8 – 10 octombrie vremea va fi chiar rece pentru prima decadă de octombrie, cu un ecart mediu al valorilor diurne de 12…14 grade şi al celor nocturne de 6…9 grade. O uşoară încălzire este estimată pentru finalul intervalului de referinţă.

Regimul pluviometric va fi în continuare deficitar, doar în jurul datei de 8 octombrie fiind o probabilitate mai mare pentru ploi pe arii extinse.

METEO. Muntenia

Intervalul va debuta cu un regim al temperaturilor caracterizat de valori apropiate de cele specifice primei decade de octombrie, cu maxime 16…20 de grade şi minime de 5…8 grade, în medie. În perioada 8 – 10 octombrie însă, zilele vor deveni reci, cu un ecart mediu al maximelor de 12…15 grade.

Estimările prognostice pentru cea de-a doua săptămână indică valori în general apropiate de cele climatologic specifice pentru mijlocul lunii octombrie, ziua cu 16…18 grade, iar noaptea 5…9 grade, mediat regional, posibil în creştere uşoară la finalul intervalului.

Regimul pluviometric va continua să fie deficitar la începutul intervalului, probabilitatea de ploaie fiind mai ridicată în jurul datei de 8 octombrie, iar pe alocuri ploi în general slabe vor fi posibile în unele zile din a doua săptămână.

METEO. Oltenia

Intervalul va debuta cu un regim termic caracterizat de valori în jurul celor specifice primei decade de octombrie, cu maxime de 18…21 de grade şi minime de 7…11 grade, în medie. În perioada 8 – 10 octombrie însă, zilele vor deveni reci, cu un ecart mediu al maximelor de 11…15 grade.

Estimările prognostice pentru cea de-a doua săptămână indică un regim al temperaturilor în general apropiat de normal pentru mijlocul lunii octombrie, cu valori diurne de 15…18 grade şi nocturne de 4…9 grade, mediat regional, posibil în creştere uşoară la finalul intervalului. În perioada 7-9 octombrie probabilitatea de ploaie va fi ridicată, dar în restul intervalului de referinţă, cu precădere în primele zile, regimul pluviometric va fi deficitar.

METEO. La munte

În debutul perioadei, valorile termice vor fi apropiate de cele normale în prima decadă de octombrie (în medie maxime de 11…15 grade şi minime de 2…7 grade, cu valori mai scăzute la peste 1700 m altitudine, unde noaptea vor fi negative).

Între 7 şi 10 octombrie vremea va fi rece, cu un ecart termic mediu diurn de 4…10 grade şi nocturn de -4…4 grade. Ulterior, temperaturile -cu precădere cele diurne- vor fi în creştere uşoară şi se vor situa în jurul celor climatologic specifice periodei din an.

Probabilitatea pentru precipitaţii locale va fi mai ridicată în perioada 7 – 9 octombrie cu precădere în masivele meridionale (unde la peste 1700 m altitudine vor fi temporar şi ninsori sau lapoviţă), precum şi în unele zile din cea de a doua săptămână.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
Astronomii au confirmat cel mai rapid vânt măsurat vreodată pe o planetă! „N-am mai văzut așa ceva până acum”
Astronomii au confirmat cel mai rapid vânt măsurat vreodată pe o planetă! „N-am mai văzut așa ceva până acum”
Mihail Manoilescu, o arestare cu scandal în România interbelică
Mihail Manoilescu, o arestare cu scandal în România interbelică
David Lynch: „Dune a fost singurul eșec real din cariera mea”
David Lynch: „Dune a fost singurul eșec real din cariera mea”
Secretul pentru o genuflexiune corectă. O mișcare simplă, cheia sănătății pe termen lung
Secretul pentru o genuflexiune corectă. O mișcare simplă, cheia sănătății pe termen lung
Misterul bărbatului cu piele de argint
Misterul bărbatului cu piele de argint
Nu doar uleiul, ci și frunzele de măslin sunt bune pentru sănătate
Nu doar uleiul, ci și frunzele de măslin sunt bune pentru sănătate
Test de cultură generală. Ce este Schengen?
Test de cultură generală. Ce este Schengen?
Astronomii au găsit o megastructură cosmică de 23 de ori mai mare decât Calea Lactee
Astronomii au găsit o megastructură cosmică de 23 de ori mai mare decât Calea Lactee
Tinerii din China își schimbă stilul de viață și economisesc mai mulți bani ca niciodată
Tinerii din China își schimbă stilul de viață și economisesc mai mulți bani ca niciodată
Bogații lumii au devenit și mai bogați în 2024
Bogații lumii au devenit și mai bogați în 2024
A început Forumul Economic Mondial. Cei mai influenţi oameni ai planetei, prezenți la Davos
A început Forumul Economic Mondial. Cei mai influenţi oameni ai planetei, prezenți la Davos
Lenin, revoluţionarul comunist care a MURIT infectat de sifilis de o prostituată franceză. Cum a DISPĂRUT boala din dosarul lui medical
Lenin, revoluţionarul comunist care a MURIT infectat de sifilis de o prostituată franceză. Cum a DISPĂRUT boala din dosarul ...
Lumea este deja în mijlocul celui de-Al Treilea Război Mondial, spune președintele Parlamentului Finlandei
Lumea este deja în mijlocul celui de-Al Treilea Război Mondial, spune președintele Parlamentului Finlandei
Un nou cod de conduită la nivelul UE obligă companiile de tehnologie să ia măsuri împotriva incitării la ură
Un nou cod de conduită la nivelul UE obligă companiile de tehnologie să ia măsuri împotriva incitării la ură
Odată cu întoarcerea la Casa Albă, Donald Trump retrage pentru a doua oară Statele Unite din Acordul de la Paris
Odată cu întoarcerea la Casa Albă, Donald Trump retrage pentru a doua oară Statele Unite din Acordul de la Paris
Joe Biden a grațiat cinci membri din familia sa în ultimele minute de mandat
Joe Biden a grațiat cinci membri din familia sa în ultimele minute de mandat
„Nababul”, cel mai bogat român de la începutul secolului XX. Cum era manevrat de copiii lui?
„Nababul”, cel mai bogat român de la începutul secolului XX. Cum era manevrat de copiii lui?
Este posibil ca viața de pe Venus să ajungă acolo de pe Pământ?
Este posibil ca viața de pe Venus să ajungă acolo de pe Pământ?