Deshidratarea şi oboseala cauzate de temperaturile ridicate, bolile digestive şi intoxicaţiile cu diferite alimente se numără printre cele mai întâlnite probleme în sezonul cald.
Vara, mulţi oameni au tendinţa să consume mai mult zahăr, mai multe dulciuri ori să bea alcool. Aşadar, păstrarea unui meniu echilibrat este destul de importantă.
Cei care pleacă în vacanţă cred că totul este permis, însă trebuie să ştie că, în ceea ce priveşte mâncarea, e bine să facă alegeri sigure, de sezon şi să mănânce multe legume, fructe, semințe, peşte.
Indiferent de destinaţie, turiştii ar trebui să caute părerea celor care au mai fost acolo.
Şi nutriţioniştii recomandă să se evite carnea pentru că poate fi stricată din cauza temperaturilor ridicate. Cei care nu preferă restaurantele trebuie să se asigure că mâncarea pe care şi-au luat-o pe drum sau la picnic rezistă la temperaturi ridicate.
De asemenea, o mare atenţie trebuie acordată şi produselor de sezon, care au preţuri mai mici, potrivit Mediafax. Ceea ce consumaţi poate avea un aport foarte mare în reuşita unei vacanţe.