Topul celor mai doriţi angajatori. Microsoft a revenit pe primul loc

03 06. 2021, 00:05
microsoft-companie-IT-pixa_descopera
Sursa foto: Pixabay

Microsoft, Continental şi Oracle sunt companiile care ocupă primele trei poziţii în topul celor mai doriţi angajatori în 2021, conform studiului Cei Mai Doriţi Anga­jatori 2021 realizat de Catalyst Solutions, citat de Ziarul Financiar.

Microsoft a revenit pe primul loc în topul preferinţelor respondenţilor după nouă ani în care nu a mai ocupat această poziţie.

Topul 10 al celor mai doriţi angajatori este completat de companii precum Amazon, IBM, Endava, Bosch România, ING România, OMV Petrom şi Vodafone România.

„30% dintre angajatorii din top 100 sunt companii de tehnologie, în timp ce 15% sunt companii ce activează în automotive”, spun realizatorii studiului.

Industria preferată de studenţi şi profesionişti

Industria preferată în care şi-ar dori să lucreze atât studenţii, cât şi profesioniştii, rămâne industria IT (software/hardware), la fel ca în 2018.

Totodată, industria automotive a scăzut în topul preferinţelor, însă este o industrie mult mai atractivă pentru candidaţii experimentaţi decât pentru studenţi. În acelaşi timp, respondenţii au menţionat într-un procentaj mai mare faţă de acum doi ani faptul că industria angajatorului în care activează nu este importantă în luarea deciziei de angajare, potrivit Mediafax.

În ceea ce priveşte principalele criterii luate în considerare de către candidaţi când îşi aleg un viitor angajator, mediul de lucru prietenos, garantarea unui loc de muncă sigur şi suportul în dezvoltarea profesională contează mai mult în decizia studenţilor, în timp ce pentru candidaţii cu mai multă experienţă, cele mai importante criterii devin recunoaşterea performaţelor de către angajator şi oferta salarială.

Flexibilitatea angajatorilor faţă de politica lucrului de acasă îi poziţionează ca fiind mai atractivi în rândul candidaţilor. Decizia studenţilor, cât şi a profesioniştilor de a accepta un nou loc de muncă va fi influenţată în foarte mare măsură de oferirea posibilităţii unui mix între lucrul de la birou şi lucrul de acasă, 73,9% – studenţi şi 68,1% – profesionişti.