Cercetătorii de la Technion şi Aleph Farms au reuşit să creeze un antricot prin bioprintare 3D. Antricotul are acelaşi gust şi aspect ca o friptură obişnuită, spun cercetătorii. Are ţesut muscular şi adipos, dar şi un sistem care imită vasele de sânge din ţesut.
În curând, vegetarienii vor putea să mănânce carne fără probleme. Cercetătorii de la Institutul Tehnologic din Israel au lucrat în tandem cu compania Aleph Farms ca să găsească o soluţie pentru înlocuirea cărnii de origine animală și au reuşit să creeze un antricot prin bioprintare 3D. Rezultatul este spectaculos.
„Am găsit un mod de a izola celulele responsabile pentru creşterea ţesutului muscular şi să reproducem în afara condiţiilor optime din corpul animalului pentru ca aceste celulele să crească şi să formeze muşchiul. Cu alte cuvinte, carnea. Totul în condiţii controlate”, a declarat Didier Toubia, CEO Aleph Farms.
Antricotul printat are ţesul muscular şi adipos. În plus, are un sistem care imită vasele de sânge din ţesut. Astfel, oferă aceleaşi senzaţii de gust şi miros ca o friptură normală. Cercetătorii spun motivul pentru care este foarte important să consumăm carnea obţinută astfel, potrivit Mediafax.
„Industria cărnii este ineficientă. Folosim 15.000 de litri de apă pentru a crea un kilogram de carne. 30% din pământul de pe Terra este folosit de către industria cărnii, 70% este teren arabil. Până în 2050, cererea pentru carne se va dubla ceea ce înseamnă că nu vom avea suficient pământ pentru atât de mult carne”, a spus Tom Ben-Arye, cercetător Technion.
A fost deschis deja primul restaurant care serveşte carne artificială. Momentan este un experiment în Singapore, iar Bill Gates le-a cerut recent statelor puternice să înceapă să consume doar carne artificială.