Whisky-ul este o băutură apreciată la scară largă, foarte populară printre consumatorii din întreaga lume. Deși poate o să-ți pară greu de crezut, există și câteva beneficii ale consumului cu moderație al acestei băuturi.
Unul dintre tipurile de alcool cu cel mai mic conținut caloric este, fără îndoială, cel despre care vorbim. Dacă îl comparăm cu alte cocktailuri sau vinuri pe care le puteți găsi în orice supermarket, conținutul său de zahăr este foarte scăzut.
Din acest motiv, este una dintre cele mai bune băuturi alcoolice pe care le puteți consuma dacă sunteți la dietă, dar nu vreți să renunțați la alcool.
Probabil nu știați, dar whisky-ul ar putea face inima să funcționeze mult mai bine și să fie mai sănătoasă. Studiul publicat în British Medical Journal indică faptul că consumul moderat al acestuia este asociat cu un risc mai scăzut de boli cardiovasculare.
Această băutură alcoolică ar putea ajuta la prevenirea formării cheagurilor de sânge și scade șansele de accident vascular. Acest lucru reduce riscul de infarct și scade colesterolul.
Whisky-ul este un tip de alcool care are antioxidanți, în special unul foarte important cunoscut sub numele de acid elagic , care împiedică ADN-ul corpului să intre în contact cu compușii care ar trebui să provoace cancer.
La conferința EuroMedLab desfășurată la Glasgow în 2005, dr. Jim Swan a menționat că o concentrație mai mare de acid elagic se găsește în whisky decât în vinul roșu.
De câțiva ani, a fost investigat cel mai important beneficiu al consumului de whisky și anume că acesta ar putea reduce riscul de a suferi de demență.
Potrivit unui studiu din 2003 publicat în Centrul Național pentru Informații despre Biotehnologie din SUA, adulții care consumau una până la șase băuturi alcoolice pe săptămână aveau un risc mai mic de incidență a demenței în comparație cu abstinenții sau persoanele care consumau șapte până la treisprezece băuturi pe săptămână.
Stresul poate duce la o gamă largă de probleme de sănătate, nu numai emoțional, ci și fizic. O porție de whisky poate ajuta la reducerea stresului, anxietății și la relaxarea corpului. Ajută la îmbunătățirea circulației și la oxigenarea corpului.
Din acest motiv, la un moment specific, luarea acestuia poate ajuta la calmarea nervilor produși de stres, dar trebuie remarcat faptul că trebuie să fiți conștient de faptul că consumul său trebuie să fie moderat și, în cazuri foarte specifice, dacă cineva îl ia ca rutină sau ceva obișnuit, este posibil să aveți riscul de a bea sau de a deveni dependent de băut, ceea ce poate provoca o problemă de sănătate foarte gravă.
Din punct de vedere istoric, a fost folosit în diferite culturi ca digestiv. După o masă abundentă, un aport moderat de whisky ar putea ajuta la îmbunătățirea digestiei, reducând în același timp apetitul sau dorința de a mânca în exces.