Cum va arăta transportul cu Virgin Hyperloop. Capsulele cu levitație magnetică vor atinge viteze de peste 1.200 km/h
Virgin Hyperloop a dezvăluit noi imagini despre cum va arăta experiența transportului futurist prin tuburi presurizate care va putea atinge viteze amețitoare.
Conceptul este cu adevărat ambițios, iar imaginile arată fiecare pas din procesul de călătorie, de la check-in până la debarcare.
Experiența pare să aducă aminte de mersul la aeroport pentru a porni într-o călătorie cu avionul, însă interiorul capsulei pare mai degrabă inspirat de transportul feroviar, cabinele fiind încăpătoare și scaunele fiind poziționate asemenea celor din vagoanele de tren.
Totuși, cea mai mare diferență este că nu există geamuri, cu excepția celor situate pe tavan. Asta pentru că aceste capsule cu levitație magnetică vor trece prin tuburile presurizate cu viteze de peste 1.200 km/h.
Proiectul este concentrat pe „aducerea exteriorului la interior”
Pentru a face pasagerii să se simtă mai puțin claustrofobi, proiectul este concentrat pe „aducerea exteriorului la interior”. „Fâșiile de verdeață și completările cu lemn diminuează estetica materialelor tipice de transport în masă cu ceva optimist și proaspăt”, a precizat John Barratt, CEO și președinte al companiei de design Teague, cea care a proiectat interiorul capsulelor.
„Toate luminile din capsule, inclusiv panourile cu informații, sunt dinamice și vor fi ajustate în funcție de activitatea pasagerului și de etapele călătoriei”, a mai subliniat Barratt.
Deși acest mod futurist de transport nu va fi operațional la nivel comercial până cel puțin în anul 2030, tehnologia a progresat considerabil. Primul test cu pasageri care a avut loc în noiembrie 2020 a reușit să atingă o viteză de la 172 km/h în doar 15 secunde, la bord fiind chiar doi angajați ai proiectului Virgin Hyperloop.
„E simplu. Dacă nu este accesibil financiar, oamenii nu îl vor folosi”
În curând, Virgin Hyperloop speră să poată transporta mii de pasageri pe oră cu ajutorul capsulelor. Capsulele individuale au o capacitate de 28 de călători și vor fi la distanță de doar câteva milisecunde una față de cealaltă în timpul călătoriilor, potrivit companiei.
Compania încearcă acum să găsească o modalitate de reducere a costurilor, astfel încât acest mod de transport să devină mai accesibil decât cel aerian. „E simplu. Dacă nu este accesibil financiar, oamenii nu îl vor folosi”, a declarat Jay Walder, CEO al Virgin Hyperloop, potrivit Futurism.
„În prezent, transportul zilnic de mare viteză nu este fezabil pentru majoritatea oamenilor, dar noi vrem să schimbăm asta. Imaginați-vă că puteți călători în doar câteva minute între orașe care sunt în prezent la distanță de câteva ore”, a mai spus Walder.
Vă mai recomandăm să citiți și:
Virgin Orbit a trimis cu succes prima rachetă în spațiu, cu o lansare din aer
Un astronaut a transportat în secret rămășițe umane la bordul Stației Spațiale Internaționale
Jeff Bezos anunță că prima femeie pe Lună va fi transportată de Blue Origin, compania sa