O pizza cu 254 sortimente de brânză, făcută în Franța, a intrat oficial în Cartea Recordurilor. Pizza cu cele 254 sortimente de brânză cântărește un kilogram și costă mai mult de 1.000 de euro.
Pizza realizată într-o pizzerie din Franța de Benoit Bruel a fost certificată oficial luni de Cartea Recordurilor, scrie Corriere della Sera.
Scoasă din cuptor la Lyon în 22 februarie anul trecut de Benoit Bruel, pizza a doborât recordul anterior, deținut de chef Johnny di Francesco de la un restaurant din Australia, care preparase o pizza folosind 154 de sortimente de brânză.
Pizza cu cele 254 de sortimente de brânză a fost făcută în 2 ore și jumătate, exclusiv din produse franţuzeşti: de la brie la roquefort la chèvre și beaufort și multe altele, toate în doze mici.
A rezultat un amestec exploziv de arome, nerecomandat celor cu probleme de colesterol.
Pentru că fiecare pachet de brânză a costat în medie patru euro, costul total al pizzei a depășit 1.000 de euro, însă cei care au participat la preparea ei s-au bucurat de o felie la un preț exclusiv mai mic de 50 de euro, potrivit Mediafax.
„Oamenii cred că această pizza este dezgustătoare, dar e greșit. Este făcut pentru mai mulți oameni, care pot degusta puțin și este suficient. Este perfect pentru un aperitiv”, a spus Benoit Bruel.