Studiu: Angajații nu își doresc să revină la paradigmele tradiționale de lucru
Trei sferturi dintre angajați nu își doresc să revină la paradigmele tradiționale de lucru, dinaintea pandemiei de COVID-19, potrivit unui studiu realizat de Kaspersky.
Potrivit unui comunicat al Kaspersky, în cadrul acestui studiu au fost chestionați 8.000 de angajați din IMM-uri din mai multe industrii. Sondajul a dezvăluit că aproape trei sferturi dintre angajați (74%) doresc să reorganizeze modul tradițional de lucru înainte de COVID-19.
„În loc să se întoarcă la defășurarea activităților obișnuite de la job, angajații din întreaga lume își modelează acum un viitor de business în condițiile lor, indiferent dacă acest lucru înseamnă că își petrec mai mult timp cu cei dragi (47%), economisind bani (41%) sau lucrând de la distanță (32%)”, se arată în comunicat.
Doi dintre cinci lucrători își doresc să lase în urmă programul de lucru obișnuit
Aproape doi din cinci lucrători (39%) își doresc să lase în urmă programul de lucru 9:00 – 17:00, iar numărul acestora este și mai mare pentru cei cu vârste între 25-34 (44%), sugerând o tendință în creștere. Un număr similar dintre aceștia (34%) sunt gata să spună adio birourilor fixe și aproximativ o treime (32%) vor să termine cu săptămâna de lucru de cinci zile.
Cercetarea a evidențiat, de asemenea, că aproape o treime (32%) dintre angajați consideră munca la distanță ca al treilea cel mai mare beneficiu care vine ca un avantaj secundar al pandemiei actuale, după timpul cu familia (47%) și economisirea banilor (41%), potrivit Mediafax.
Un moment definitoriu și foarte interesant
„Ne confruntăm cu un moment definitoriu și foarte interesant. Este clar că această pandemie a accelerat transformarea digitală și a accentuat îmbinarea vieții noastre profesionale cu cea personală. Vedem acum că angajații folosesc tehnologia pentru a-și crea un nou viitor și care preiau conducerea în adoptarea schimbărilor, în căutarea unei mai mari libertăți și a flexibilității. Companiile au acum misiunea de a adapta și remodela locul de muncă modern, făcându-l mai productiv, mai sustenabil și mai maleabil”, a declarat Alexander Moiseev, Chief Business Officer la Kaspersky.
Pentru a ajuta organizațiile să își păstreze forța de muncă flexibilă în siguranță, Kaspersky recomandă:
- Ajutați angajații să devină mai conștienți cu privire la situația securității cibernetice. Fie că lucrează de acasă sau într-o cafenea, munca la distanță aduce o tendință complet nouă în comportamentul și mentalitatea angajaților.
- Îmbunătățiți cunoștințele cibernetice ale angajaților cu soluții precum Kaspersky Automated Security Awareness Platform.
- Luați măsuri cheie de protecție a informațiilor pentru datele și dispozitivele corporative, printre care protejarea activităților prin introducerea unei parole, criptarea dispozitivelor de lucru și asigurarea backup-ului pentru date.
- Asigurați securitatea atât la birou, cât și în afara lui. Securizarea activității angajaților care lucrează de la birou sau la distanță, indiferent de dispozitivul pe care îl utilizează, este acum mai ușor de realizat prin soluții precum Kaspersky Endpoint Security Cloud.
Kaspersky a desemnat firma de cercetare independentă Censuswide să realizeze un sondaj pe 8.076 de angajați ai companiilor mici și mijlocii (10 – 250 de angajați) în Brazilia, Belgia, China, Franța, Germania, Italia, Japonia, Luxemburg, Malaysia, Mexic, Olanda, Rusia, Spania, Africa de Sud, Turcia, EAU, Marea Britanie și SUA în octombrie 2020.