Aleph Farms a pus bazele unei inițiative care ar putea produce carne chiar și în medii ostile precum Luna sau planeta Marte.
Startup-ul israelian Aleph Farms a lansat o inițiativă spațială care se concentrează pe producerea de carne proaspătă de calitate oriunde, chiar și în medii ostile vieții așa cum o știm, precum coloniile de pe Lună sau Marte. Cu alte cuvinte, vor să producă carne în locuri în care creșterea animalelor pentru carne nu poate reprezenta o opțiune viabilă, notează Futurism.
După cum explică chiar și experții din mai multe domenii, producerea cărnii în laboratoare din spațiu sau aflate pe alte planete reprezintă o idee extrem de interesantă. Cu toate acestea, în prezent, inițiativa acestui start-up nu este mult mai mult decât o mână de posibile abordări și parteneriate strategice cu companii de tehnologie și agenții spațiale.
Aleph Farms a finalizat deja primul său experiment la bordul Stației Spațiale Internaționale anul trecut, o colaborare cu 3D Bioprinting Solutions, o companie rusă care activează în domeniul biotehnologiei.
Reușita de la bordul Stației Spațiale Internaționale a fost considerată „primul experiment spațial de obținere a cărnii care nu a implicat sacrificarea unui animal” și a prezentat o dovadă a fezabilității conceptului de imprimare 3D a țesuturilor musculare la scară mică. Trebuie precizat că aceste țesuturi printate au avut la bază mostre de celule vii de animale și că rezultatul a fost, după cum au explicat oamenii de știință o mică bucată de friptură.
„Constrângerile impuse de explorarea spațiului cosmic, mediul rece, subțire și abordarea circulară a resurselor, ne obligă să aducem eficiența procesului nostru de producție a cărnii la standarde de durabilitate mult mai ridicate”, a declarat cofundatorul și CEO-ul Aleph Farms, Didier Toubias într-o conferință de presă. Acesta a mai adăugat că start-up-ul are scopul de a produce carne delicioasă de calitate la nivel local, chiar acolo unde oamenii trăiesc și o vor consuma, inclusiv în cele mai îndepărtate locuri de pe Pământ, cum ar fi deșertul Sahara sau Antarctica.
Cercetătorii au ”printat” prima bucată de carne la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale
Israelienii sunt aproape să creeze ”carnea de laborator”, care nu necesită omorârea animalelor
O companie finanţată de Bill Gates va folosi editarea genetică pentru a crea carne în laborator