Marea Britanie vrea să reducă perioada de carantină la 10 sau chiar 7 zile
Marea Britanie a înregistrat, sâmbătă, peste 23.000 de noi infecţii, dar autorităţile intenţionează să impună carantină de 10 sau chiar 7 zile. Marea Britanie a pus şi România pe lista zonelor de risc.
Marea Britanie este în discuţii pentru a reduce perioada de carantină la 10 sau chiar la 7 zile.
În prezent, contacţii persoanelor confirmate cu Sars-CoV-2 şi cei care vin din zonele de risc trebuie să stea 14 zile în carantină.
În România, oamenii pot ieşi din carantină în ziua 10, dacă fac un test pentru coronavirus în ziua 8 şi rezultatul este negativ.
„Nu suntem gata să venim cu o decizie sau cu un anunţ final în legătură cu asta, dar vrem să ne asigurăm că ne mişcăm în ritmul ştiinţei şi să ne asigurăm că le permitem oamenilor să trăiască şi să lucreze în pofida acestui virus cât de bine pot, totodată, asigurându-ne că le protejăm sănătatea”, spune Brandon Lewis, secretar de stat, potrivit Mediafax.
Prima țară care vaccinează personalul medical împotriva COVID-19
Un e-mail trimis de către directorul NHS (National Health System) şi publicat de Daily Mail, anunţă pregătirile pentru un program de vaccinare naţional în Marea Britanie împotriva COVID-19, care va avea loc înaintea Crăciunului.
Toţi angajaţii din sistemul medical din Marea Britanie se vor vaccina împotriva coronavirusului peste câteva săptămâni, anunţă Guvernul Marii Britanii.
Un e-mail al directorului NHS anunţă un program de vaccinare naţional, care va avea loc înainte de Crăciun şi înaintea încheierii acordului post-Brexit. Toţi speră ca la finalul întregului demers, Boris Johnson să relaxeze restricţiile sociale impuse în prezent.
„NHS ne-a anunţat să ne pregătim de un program de vaccinare al întregului staff medical. Ultimele veşti primite din partea laboratoarelor de cercetare anunţă că vom avea vaccinul gata anul acesta şi prioritari în procesul de vaccinare sunt cei din staff-ul medical”, spune Glen Burley, CEO al spitalului George Eliot, NHS Trust..
Totodată, Guvernul a introdus noi legi care îi permite Marii Britanii să ocolească legile Uniunii Europene privind aprobarea noului vaccin, chiar şi înaintea încheierii acordului post-Brexit, de pe 31 decembrie.