Cum să îmbini plăcutul cu sănătosul? Studiile spun că menţinerea sau creşterea activităţii sexuale poate fi legată de o supravieţuire mai bună pe termen lung.
Cercetătorii de la Universitatea din Tel Aviv au urmărit 495 de cupluri timp de aproximativ 20 de ani.
Oamenii de știință au constatat că cei care şi-au menţinut sau au crescut frecvenţa activităţii sexuale în primele şase luni după un atac de cord au avut un risc de deces cu 35% mai mic decât cei care au încetat să facă sex sau şi-au redus frecvenţa.
„În general, viaţa sexuală este un subiect destul de tabu în România. S-a demonstrat că pacienţilor care sunt bolnavi de boli cardiovasculare, mai ales de infarct, le este frică să mai facă, sau să îşi revină către activitatea lor sexuală normală”, spune Oren Iancovici, medic specialist cardiolog.
„Noi recomandăm, ca medici cardiologi, oriunde în lume, ca pacientul să revină la o viaţă normală, indiferent dacă este sexuală sau nu. Dacă după acest atac de cord te întorci cât de repede se poate, evident să îţi dea voie cardiologul la o activitate sexuală, automat tu te simţi şi cum erai înainte, te simţi bine”, a spus medicul, potrivit Mediafax.
„Dacă avem o viaţă sexuală activă, şi revenim la o viaţă sexuală activă conform acestui studiu, dar în general ce ştim şi noi, cardiologii, este că probabilitatea ca să mai faci un infarct sau să mai ai o problemă este mai mică. Suntem activi în general, sportivi, activitate socială şi cu activitate sexuală, cu siguranţă putem să prevenim această boală să apară, sau măcar o amânăm”, adaugă medicul.