Etapa de cercetare și dezvoltare poate dura chiar și ani de zile, timp în care inovațiile aduse cu mari eforturi financiare trebuie protejate înregistrând unul sau mai multe brevete.
În mod inevitabil, publicarea acestor brevete vine la pachet cu descrieri amănunțite ale inovației respective, schițe și exemple de aplicare. La final, chiar dacă nu garantează lansarea unui produs sau altul, brevetele oferă o perspectivă asupra planurilor de viitor pentru compania respectivă.
După Samsung, Motorola și Huawei, HTC ar putea fi următorul producător care să lanseze un smartphone cu ecran pliabil, încurajat de faptul că acest gen de produse se bucură de o cerere solidă, în ciuda prețurilor prohibitive.
Spre deosebire de moda telefoanelor 3D, cea a telefoanelor pliabile nu pare că va „răsufla” prea curând, apetitul cumpărătorilor și golul existent pe segmentul low-cost motivând și alți producători să se alăture noului trend.
Existent deocamdată doar pe hârtie, primul smartphone pliabil de la HTC pare că va fi un model relativ compact, cu ecranul mulat pe exteriorul carcasei. Însă nu acesta va fi principalul element distinctiv, brevetul ilustrând un concept de balama cu margini proeminente. Conectată printr-un mecanism cu roți dințate, balamaua ultra-rezistentă prevede două zone peste care ecranul se îndoaie cel mult la unghi de 90°, reducând uzura rezultată în urma plierilor repetate. Tot cu rol de protecție ar putea fi și marginile proeminente, spre exemplu, atunci când așezăm telefonul pe masă.
Samsung ar putea deține monopolul pe piața smartphone-urilor pliabile
Apple ar putea lansa un iPhone cu ecran pliabil. Ce spun analiștii
Samsung a lansat telefonul pliabil Galaxy Z Fold2
Câţi bani a pierdut Huawei până acum, fabricând telefonul pliabil Mate XS